Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, iş adamlarına inandıklarını ve güvendiklerini belirterek, "Önünü açtığımız zaman dünyanın her yerine gidip herkesle rekabet edecek girişimcilerimiz var. Biz yeter ki mekanizmayı iyi kuralım. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle olaya bu şekilde bakıyoruz." dedi.

Tüfenkci, Silivrili İş Adamları Derneği'nce düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Türkiye'yi büyütmek ve ekonomik olarak ileriye götürmek için çift başlılığın olmaması gerektiğini söyledi.

Bürokratik engellerden, sistemsel sıkıntılardan ve çift başlılıktan dolayı iş adamlarının sıkıntı görmemesi için çalıştıklarını dile getiren Tüfenkci, refah düzeyini, gelişmişliği arttıracak, hayat standardını yükseltecek bir sistemi getirmek için çalıştıklarını aktardı.

İş adamlarının önüne çıkan engelleri kaldırmak için yeni sistemi getirmeye çalıştıklarını dile getiren Tüfenkci, mevcut sistemle daha fazla yol alınamayacağını bildirdi.

Tüfenkci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın birbirleriyle mevzuatta kesişen işlevleri olduğunu kaydederek, oysa hızlı ve etkin bir sistemin ortaya konulması gerektiğini bildirdi.

AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye'nin her alanda en az 3 kat büyüdüğünü anlatan Tüfenkci, milli gelirin 3 bin dolardan 11 bin dolara çıktığını aktardı.

Türkiye'nin çok daha fazla üretip satma potansiyeli olduğunu vurgulayan Tüfenkci, "Biz sizlere inanıyor güveniyoruz. Önünü açtığımız zaman dünyanın her yerine gidip herkesle rekabet edecek girişimcilerimiz var. Biz yeter ki mekanizmayı iyi kuralım. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle olaya bu şekilde bakıyoruz." diye konuştu.

Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı modelinin getirilme amacının ülkeyi büyütmek olduğunu dile getiren Tüfenkci, amaçlarının tek başına iktidarla "etkin ve hızlı büyüme" olduğunu bildirdi.

Tüfenkci, kendilerinin vatandaşları birleştirmek istediklerini ifade ederek, ancak bazılarının vatandaşları kamplaştırma ve bölme amacının olabileceğini, referanduma giden yolu bu amaçla kullanabileceklerin olabileceğini anlattı.

Türkiye'nin koalisyonlar yüzünden istenilen şekilde büyüyemediğini, milli gelirinin yeterince artmadığını belirten Tüfenkci, bu yüzden iktidarın tek başına etkin bir şekilde ülkeyi yönetmesi gerektiğini, bunun da yolunun yeni sistemden geçtiğini aktardı.

"Ekonomi ve terörle mücadelede daha yüksek başarı"

Tüfenkci, yeni sistemle yargının bağımsız olmasını istediklerini ancak bazılarının rahatsız olarak buna karşı çıktığını kaydederek, bu ülkede yıllarca iktidar olmadığı halde yargı eliyle iktidarmış gibi davranan birilerinin rahatsız olduğunu aktardı.

"Biz, 'yargı taraf tutacaksa milletten yana taraf tutsun, birilerinden yana olmasın' diyoruz." diyen Tüfenkci, bu ülkeye yön veren kişilerin, ülkenin kaderini belirleyenlerin millet olması gerektiğini bildirdi.

Tüfenkci, terörle mücadele konusunda ciddi işlere imza attıklarını belirterek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle Türkiye'nin, ekonomide nasıl şaha kalkacaksa terörle mücadelede de başarılı olacağını vurguladı.

İş adamlarının, üretenin, iş dünyasının her zaman yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini dile getiren Tüfenkci, aşamadıkları problemleri Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle aşacaklarını bildirdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Bakanlığı Bülent Tüfenkci Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title