Haberler

Gümrük Müşavirleri Türktrust ile "E -İmza"ya Geçiyor

Ankara Gümrük Müşavirleri Derneği (AGM) TürkTrust ile yaptığı protokol ile e-imza'ya geçiyor.

AGM ile TürkTrust arasında imzalanan protokol ile AGM üyesi 200 gümrük müşaviri artık e-imza atabilecek. Protokol töreni öncesinde konuşan TürkTrust Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Tümgeneral Bahtiyar Türker, TürkTrust'un milli sermaye ile kurulmuş bir firma olduğunu kaydederek, Avrupa'daki birçok firmadan daha ileri olduğunu söyledi. Elektronik sertifika hizmetleri konusunda TürkTrust'un çok güçlü bir firma olduğunu ifade eden Tümgeneral Türker, AGM ile 3 yıl önce bir protokol imzaladıklarını belirterek, "Bu protokol ile Ankara Gümrük Müşavirleri Derneği ile TürkTrust arasında güven tazeledik" dedi. Türker, TürkTrust'ın Ar-ge konusunda da önemli adımlar attığını anlatarak, "Türkiye'nin dış ticaret hacmi 250 milyar YTL ve 5 yıl içeresinde bu hacmin 350 milyar dolar olması bekleniyor. Bu dış ticaret hacminde yüzde 1'lik bir artış bile sağlasak bu 3 milyar dolar ediyor" dedi.

-GÜMRÜKLER E-İMZA'YA GEÇİYOR-

AGM Başkanı İsmail Balkal ise ulusal bir yazılım firması olması sebebiyle TürkTrust'ı seçtiklerini anlatırken, Gümrük beyannamelerinin ıslak imzayla onaylandığını, bunun da zaman ve kağıt kaybına neden olduğunu belirtti. Balkal, gümrüklerin tamamen e-imzaya geçeceğini ve yıl ilk olarak Ankara ve İstanbul'un pilot bölge olduğunu kaydederken e-imza ile zaman kaybının önüne geçilebileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından AGM ve TürkTrust arasında protokol imzalandı.(ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title