Haberler

Gümrük Müşavirleri Seçime Gidiyor

Gümrük İşlemlerinin Yürütülmesinde Önemli Rol Üstlenen İzmir Gümrük Müşavirleri Derneği 22 Mart'ta Yeni Yönetimini Belirlemek İçin Sandık Başına Gidiyor. Başkan Atilla Girgin'in Yeniden Aday Olmadığı Seçimde, Başkanlığın En Güçlü İsmi Sefa Bingöl ve Ekibi Olarak Gösteriliyor.

Gümrük işlemlerinin yürütülmesinde önemli rol üstlenen İzmir Gümrük Müşavirleri derneği 22 Mart'ta yeni yönetimini belirlemek için sandık başına gidiyor. Başkan Atilla Girgin'in yeniden aday olmadığı seçimde, başkanlığın en güçlü ismi Sefa Bingöl ve ekibi olarak gösteriliyor.

İzmir Gümrük Müşavirleri Derneği, 22 Mart'ta yapılacak seçimle 2 yıllığına göreve gelecek yeni yönetimini belirleyecek.

12 yıldır derneğin başkanlığını yürüten Atilla Girgin'in yeniden aday olmadığı genel kurulda iki listenin yarışması bekleniyor. Ancak başkanlığın en güçlü isim olarak Sefa Bingöl gösteriliyor. Bingöl'ün 11 kişilik yönetim kurulu listesinde, gümrük müşaviri olarak Mesut Öğrük, Serdar Koyuncu, Cihangir Lübiç, Şakir Üzel, Taşkın Dalay, Olcay Yıldırım ve Nihat Kobaş yer alacak. Listeye girecek 3 gümrük müşavir yardımcısı ise müşavir yardımcılarının kendi aralarında yapacakları seçimle belirlenecek.

İzmir Gümrükler Başmüdürlüğü toplantı salonunda 22 Mart Perşembe günü saat 15.00 de başlayacak genel kurulda 310 gümrük müşavirinin oy kullanma hakkı bulunuyor. Gümrük müşavirliğinin ihracat ve ithalatta ülke için önemli işlevleri olduğunu söyleyen Sefa Bingöl, meslek örgütü olarak kentte katkı koymayı sürdüreceklerini belirtti. Derneği daha iyi noktaya getirmek için göreve talip olduklarını anlatan Bingöl şöyle devam etti, ''Öncelikli hedefimiz yıllardır istediğimiz oda olmak için sürdürdüğümüz mücadeleyi mutlu sonla noktalamak. TOBB ve Sanayi Bakanlığı'nın karşı çıktığı ancak Maliye Bakanlığı'nın onay verdiği oda kanunumuzu çıkarmak istiyoruz. Katılımcı bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Kentte söz sahibi olan bir meslek örgütü olacağız. Yönetime seçildiğimiz taktirde kuracağımız komisyonlarla üyelerimizin ufkunu açan, yasal gelişmeleri takip eden ve onları bilgilendiren, AB yolunda mesleğimizi etkileyebilecek konuları irdeleyen, eğitim veren üyelerimiz arasındaki sosyal dayanışmayı geliştiren bir yapımız olacak. Yapılmayanları yapmaya talibiz"

(YK)

16.03.2007 15:02 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title