Haberler

Gümrük İşlemleri Artık Daha Kolay"

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, dış ticaretle uğraşan sanayici ve iş adamlarının ithalat ve ihracat yaparken karşılaştıkları sorunlardan biri olan ticaret konusu eşyanın güncel durumu ile ilgili artık anlık bilgi alınabileceğini bidirdi.

Varlı, yaptığı yazılı açıklamada, hayata geçirilen Gümrük Eşya Takip ve Analitik Performans Programı (GET-APP) sayesinde artık ithal ya da ihraç edilen eşyanın nerede olduğunun kolaylıkla takip edilebileceğini belirtti.

Programla hangi işlemlerinin tamamlandığı, hangi işlemler için beklendiği, bu işlemlerin ne kadar zamanda tamamlandığı, kalan işlemlerin ne kadar zaman alacağı gibi bilgilere bilgisayar ya da cep telefonu ile ücretsiz bir şekilde erişilebileceğini anlatan Varlı, şunları kaydetti:

"Gümrük işlemleri artık daha kolay. Gümrüklerdeki işlemlerin her adımının baştan sona anlık olarak izlenebilmesine olanak tanıyan bu yeni uygulamanın firmaların, taşıyıcıların, liman idarelerinin, gümrük müşavirliğinin ve eşyanın hareketi sürecinde rol alan bütün kurum ve kuruluşların tepki süreçlerini anlık olarak görüp değerlendirmeye olanak tanıyor. Program sayesinde dış ticarette zaman kaybına ve maliyet artışına neden olan işlemlerin teşhisi de kolaylaşacak. Dış ticaret lojistik sürecini ve gümrüklerdeki işleri şeffaflaştırarak kolaylaştıran bu uygulama hesap verebilir, performans ve hedef odaklı bir yapıya geçişi hızlandıracak, sistem sayesinde dış ticaret işlemlerinde bir uçtan bir uca takip edilebilirlik artacak, bütün işlemler daha hızlı, kolay, ucuz ve emniyetli hale gelecek. İhracat ya da ithalat yapan üyelerimiz artık ticaret konusu eşyanın anlık akıbetini internet olan bir bilgisayar ya da cep telefonu ile anında öğrenebilecekler."

Kaynak: AA / Güncel

Kırıkkale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title