Haberler

Gülşen'den Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ne Müjde

AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Mehmet Akif Ersoy Mahallesinden geçen sulama kanalının kapalı hale getirilmesi için çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Mehmet Akif Ersoy Mahallesinden geçen sulama kanalının kapalı hale getirilmesi için çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi.

Gülşen, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Feridun Öztürk ve Yerel Yönetimler Başkanı İsmail Yağcıoğlu ile birlikte Devlet Su İşleri (DSİ) 23. Bölge Müdürlüğü tarafından Saraçlar Mahallesi Sezin Sokak üzerinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. DSİ 231. Şube Müdürü Cüneyt Güven'den çalışmalar hakkında bilgi alan Gülşen, Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde büyük sorun haline gelen ve şehrin gelişmesine paralel olarak yeni yapılan konut alanlarına zarar veren Karaçomak Sulama Kanalının kapalı sisteme geçirilmesi için projenin hazırlandığını kaydetti.

Gülşen, Akçaabat Restoran karşısında DSİ 231. Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen dere ıslah projelerini inceledi. Dere içersine inerek çalışmaları yerinde görün Gülşen, projenin 1 milyon 300 bin TL'ye ihale edildiğini belirterek, çalışmaların yılsonuna kadar tamamlanacağını söyledi. 2014 yılı içerisinde DSİ 23. Bölge Müdürlüğünün Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde son dönemde yeni yapılaşmalarla birlikte buranın büyük sorun haline geldiğini ifade eden Gülşen, "Buradaki sulama kanalı konusunu halledeceğiz ve kanalı kapalı sistem haline getireceğiz. Buradaki açık kanalı çelik boruya çevirerek burayı daha güvenli bir hale getireceğiz. 2014 yılı içerisindeki programda burası yer alacak. Şuanda 600 metre olarak düşünüyoruz ancak bu 2 kilometreye kadar çıkabilir. Burada çeşitli sıkıntılarımız vardı. Örneğin taşkın oluyordu, çocuklar bunun çevresinde oyun oynuyordu ve kanala düşen çocuklarımız oluyordu. Bu durum hayati tehlike arz ediyordu ve bunun yanında halk sağlığı açısından da olumsuzdu" dedi.

Bu yüzden Mehmet Akif Ersoy Mahallesinden geçen Karaçomak Sulama Kanalını 2014 yılı projeleri arasına aldıklarını ve DSİ ile birlikte bu soruna kökten çözüm getireceklerini belirten Gülşen, "Aynı zamanda Hisarardı Mahallesindeki sorunu çözdük, Merkez Terzi Köyü'ndeki sorunu çözdük, Nebioğlu mahallesini bitirdik. Bunların hepsi bu senenin yatırım programına konuldu ve tamamladık. Bu üç projenin toplam maliyeti ise 1 milyon lirayı geçiyor. Şu anda devam etmekte olan Kulaksızlar projemiz var. Yaklaşık 15 kilometre CTP boru döşendi. Ayrıca Obrocak Barajımız devam etmekte. Burada tünelin kazısı tamamlandı. Gövdede kazılarımız devam ediyor" diye konuştu.

Sadece DSİ'nin bu yıl içerisinde Kastamonu'ya 23 milyon TL yatırım yaptığını vurgulayan Gülşen, "Karaçomak Deresi'nin ikinci kısmı da yatırım programı kapsamı içerisinde. Bununda bir kısmını bitirdik. Kalan kısmını da önümüzdeki yıl içerisinde bitireceğiz. DSİ'ye kadar olan kısmı bitirdik. Geri kalanını da önümüzdeki yıl programının içerisine aldık. Bunların dışında birde baraja kadar olan kısmıyla ilgili bir çalışmamız var. İkinci kısım bittikten sonrada İtfaiye Müdürlüğünden Karaçomak Barajı'na kadar olan kısmı içinde DSİ çalışma yapacak" şeklinde konuştu.

DSİ'nin yaptığı çalışmaların genelde göz önünde bulunmadığını ve küçük yatırımlarmış gibi göründüğünü belirten Gülşen, Kastamonu için büyük projelere imza atmaya devam edeceklerini söyledi.

Mahalle sakinleri ise, yürütülen çalışmalardan dolayı Gülşen ve Öztürk'e teşekkür ettiler. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kastamonu Akçaabat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title