Haberler

Gülnihal Gül Mamat ve Özgün Hat Atölyesi Sergisi Üsküdar'da kapılarını açtı

Güncelleme:

Gülnihal Gül Mamat ve Özgün Hat Atölyesi Sergisi Üsküdar'da kapılarını açtı

İSTANBUL - Üsküdar Belediyesi, hat sanatının çeşitli örneklerini Gülnihal Gül Mamat ve Özgün Hat Atölyesi Sergisi'nde bir araya getirerek sanatseverlerle buluşturdu. Hat sanatına gönül veren isimlerin eserlerinin buluştuğu sergi, Nevmekan Galeride 10 Ekim tarihine kadar açık olacak.

Gülnihal Gül Mamat koordinatörlüğünde yürütülen Hat Atölyesi'nin çalışmalarından oluşan sergide, Kur'an-ı Kerim'in yazı tarzı, İslam'ın ilk yazı çeşidi olarak tanımlanan "Küfi yazı"nın temel kaideleri, imla kuralları, kompozisyon, tasarım ve uygulamasıyla oluşan özgün hat tasarımları yer almakta. Sergiye Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen de katıldı. Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in sanatçılar ile öğrencilere hediye ve plaket takdim etmesi ve kurdele kesilmesinin ardından serginin açılışı gerçekleşti. Hat sanatına gönül veren isimlerin eserlerinin buluştuğu sergi, özgün hat çalışmalarından önemli örneklerini İstanbullulara Üsküdar'da bulunan Nevmekan Galeride 10 Ekim tarihine kadar sunmaya devam edecek.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Gülnihal Gül Mamat hanımefendinin öğrencileriyle birlikte hazırlamış olduğu özgün hat sergisinin açılışına hepiniz hoş geldiniz. Sefalar getirdiniz. Değerli dostlar Üsküdar'ımız tarihi derinlikleri, kültürel zenginlikleri itibariyle, kültürel manada en zengin beldelerden birisidir. Üsküdar'ı biz tarif ederken burası bir sanayi kenti demiyoruz. Burası kültürün ve tarihin önemli bir mecrası, zengin olduğu yer zenginlik yatağı. Bir tarih, kültür şehri diye hep bahsediyoruz tanımlıyoruz. Balkanlar'da, Anadolu'da Asya'da özellikle bütün İslam coğrafyasında hat sanatı hep var olmuştur ama bu sanatımızın diğer sanatlarda da olduğu gibi merkezi en güzeli ana yurdu İstanbul'dur" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Üsküdar Belediyesi Üsküdar Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title