Haberler

Güllübahçe Bebekleri" ile Mahalleyi Tanıtıyorlar

Aydın'ın Kuşadası ilçesine bağlı Güllübahçe Mahallesi'nde kurulan dernekle, kadınlar el ürünü yaptıkları oyuncak bebeklerle mahallenin tanıtımına katkı yapıyor.

Aydın'ın Kuşadası ilçesine bağlı Güllübahçe Mahallesi'nde kurulan dernekle, kadınlar el ürünü yaptıkları oyuncak bebeklerle mahallenin tanıtımına katkı yapıyor.

Mahallade yaşayan kadınların girişimleri ile kurulan Güllübahçe Kültür Turizm ve Kalkınma Derneği (GÜLDER) "Güllübahçe bebekleri" projesiyle kadınlar, hem mahallelerini tanıtıyor hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

Derneğin başkanı Necla Artar, yaptığı açıklamada, kadınların el emeği ile yaptıkları oyuncak bebeklerin aile bütçesine katkıda bulunmasının yanısıra yöreyi tanıtmak için de faydalı olduğunu söyledi. Güllübahçe'nin daha iyi tanıtılması ve kalıcı bir simgeye kavuşması için 2009 yılında beldeye özgü bir bebek tasarımı ile çalışmalara başladıklarını anlatan Artar, 'Güllübahçe bebeği tamamen organik ürünlerle ve yüzde yüz el emeği ile yapılır. Kaşı gözü bile çizilmez, tek tek el ile işlenir. Plastik, sentetik hiçbir materyal kullanılmaz. Giyilen basmalar, yastığın içindeki pamuk, yemeninin oyası bu bebekler hazırlanırken kullanılan malzemedir. Kucağında bebeği, ayağında şalvarı, başında oyalı yazması, ayağında patiği, kırmızı yanakları ve gözündeki masumiyeti ile Güllübahçe kadınını yansıtır' dedi.

Bebeklerin erkek olanını da yaptıklarını belirten Artar, hedeflerinin Güllübahçe bebeğini tescil ettirmek olduğunu kaydetti. - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Güllübahçe Kuşadası Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title