Haberler

Güler: "Şu Anda Elektriğe Zam Olmayacak"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Yaptıkları Hesaplara Göre, Şu Anda Elektriğe Herhangi Bir Zam Olmayacağını Bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, yaptıkları hesaplara göre, şu anda elektriğe herhangi bir zam olmayacağını bildirdi.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN) ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından MTA konferans salonunda düzenlenen 3. Uluslararası Bor Sempozyumunun kapanışına katılan Bakan Güler, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin Devlet Planlama Teşkilatının (DPT) hazırladığı 2007 Programında TEDAŞ'ın tarifelerinde artış planlandığının belirtildiğini hatırlatmaları üzerine Bakan Güler, şu anda elektriğe herhangi bir zammın söz konusu olmadığını vurguladı.

Bir gazetecinin, ''bürokratik kurumlarla siyasi irade arasında elektrik zammı konusunda sanki bir çelişki var'' sözleri üzerine Bakan Güler, hiç bir çelişki olmadığını, ekonomik programı yönetenlerin kendileri olduğunu ve bunun da bir bütün halinde ele alındığını söyledi. Bakan Güler, her kurumun kendi bir bakış açısı, bir görüşü olabileceğini de vurguladı.

Elektrik zammının bir ekonomik karar olduğunu bu kararı tek başına kendisinin de alabileceğini fakat hükümet olarak Başbakan'ın da görüşlerini alarak, bir bütün halinde hareket ettiklerini ifade eden Güler, şöyle konuştu:

''Bizim bir hükümet disiplinimiz var. Artış da böyle olur, indirim de böyle olur. Benim hayret ettiğim nokta şu, devir mi değişti, nasıl oluyor da bu kadar zammın yapılmasını arzu eder hale geldik bunu anlayabilmiş değilim, ne oldu size?''

Bakan Güler, 2007'de elektriğe zaman yapılıp yapılmayacağı soruları üzerine, 2007 ile ilgili bir kararı bugünden söylemenin yanlış olacağını ifade ederek, ekonominin gereği neyse onun yapılacağını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title