Haberler

Güler: "Sayı Artarsa Tatil Cihetine Gideriz"

İstanbul Valisi Muammer Güler, Kentte 16 Okuldaki 28 Öğrencide Domuz Gribi Virüsüne Rastlandığının Tespit Edildiğini Bildirdi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, kentte 16 okuldaki 28 öğrencide domuz gribi virüsüne rastlandığının tespit edildiğini bildirdi.

Güler, Valilik'te düzenlediği basın toplantısında, laboratuvarlardan aldıkları son bilgileri değerlendirerek, şu anda İstanbul'da 16 okulda 28 öğrencide domuz gribi virüsüne rastlandığının tespit edildiğini kaydetti.

Bu rakamın, 16 Ekim'den bu yana yapılan tespitlerle ilgili olduğunu ifade eden Güler, bunlardan bir kısmının zaten tedavilerinin sonuna gelen öğrenciler olduğunu söyledi.

Güler, vakaların her birinin ayrı sınıflardan olduğunun da tespit edildiğini vurgulayarak, bir okulda 6, 2 okulda 3'er, 4 okulda 2'şer ve 8 okulda da birer öğrencide virüse rastlandığını, bir kümelenmenin söz konusu olmadığını aktardı.

Devamsızlık durumlarının da şu anda baktıkları önemli kriterlerden biri olduğunu ifade eden Güler, şöyle devam etti:

''Okullarımızda henüz devamsızlık durumu belli bir tolere edilemeyecek seviyenin üzerinde değildir. Yani domuz gibi dışındaki rahatsızlıklardan dolayı çeşitli grip hastalıklarından dolayı olan devamsızlıklarda da tolere edilecek sınırlar henüz aşılmamıştır. Tabii bu arada 13 erişkinde de bu virüse rastlanmıştır. Yani 16 Ekim'den bu yana İstanbul'da 41 domuz gribi vakası tespit edilmiştir. Bunların birçoğunun tedavisi belki sonlanmak üzeredir. Diğerlerinin tedavisi de evlerinde sürmektedir. Hastanelerimizde domuz gribinden yatan herhangi bir hasta yoktur. Tedbirlerin alınmaya başlandığı Nisan ayından beri, ilk vakanın görüldüğü 14 Mayıs 2009'dan bu yana da hiçbir ölüm vakası meydana gelmemiştir. Paniği, korkuyu gerektirecek bir şey yoktur. Ancak tedbirin devamında zaruret vardır. Çünkü dünyanın birçok ülkesini tehdit eden bir salgın riski vardır.''

Güler, 14 Mayıs'tan bu yana İstanbul'da 280 civarında domuz gribi vakası tespit edildiğini belirterek, bunlardan birçoğunun tedavi edildiğini, şu anda da öğrencilerin tedavilerinin evlerinde sürdürüldüğünü kaydetti.

Vali Güler, ''Hem devamsızlık durumları, hem de aynı sınıftan veya belli bir okuldan fazla sayıda öğrenci olması halinde kesinlikle tatil cihetine gideriz, ama şu anda öyle bir sıkıntı yoktur. Yarın bir daha bir değerlendirme yapacağız. Sürekli bu değerlendirmeler yapılıyor'' diye konuştu.

İstanbul'da korku ve paniği gerektirecek bir durumun olmadığını yineleyen Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ancak İstanbul da bir metropol olarak bu salgın riski altındadır. Koruyucu tedbirlere devam edilecektir. Sağlık Bakanlığımızın tavsiyelerine uyulmasını rica ediyoruz. Aşıyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığımızın vereceği talimata göre uygulama testleri bittikten sonra riskli gruplardan başlayarak bir aşılama programı yapılacaktır. Avrupa yakasında Şişli Etfal ve Okmeydanı, Anadolu yakasında ise Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi bu iş için koordinatör hastane olarak görevlerini sürdürmeye devam etmektedirler.''

Gelişmeleri takip ettiklerini vurgulayan Güler, okulların tatil edilmesine ilişkin bir gelişme olursa bilgi vereceklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title