Haberler

Güler Sabancı İspanyol Instıtuto de Empresa'da Konuştu

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Türkiye'nin AB'ye "Katılım Müzakerelerinin" Kesintiye Uğramadan Sürmesi Gerektiğini Belirterek, Türkiye'nin AB Yolculuğunun Hükümetlerin Günlük Politik Çıkışlarının Ötesine Taşınması Gerektiğini Söyledi.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Türkiye'nin AB'ye "katılım müzakerelerinin" kesintiye uğramadan sürmesi gerektiğini belirterek, Türkiye'nin AB yolculuğunun hükümetlerin günlük politik çıkışlarının ötesine taşınması gerektiğini söyledi.

Sabancı, yıllardır Türkiye ile AB arasında tescil edilen hukuki hakların bir kalem darbesi ile yok sayılmasının hukuk dışı, keyfi ve kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Güler Sabancı, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi Osmanlı Hat Sanatı Koleksiyonu'nun Real Academia de Bellas Artes de San Fernando'da gerçekleştirilen sergisinin açılışına katılmak üzere bulunduğu Madrid'te, Instituto de Empresa (Business School)'da düzenlenen bir toplantıya katılarak İspanyol iş dünyasına yönelik bir konuşma yaptı.

Güler Sabancı konuşmasında, Türkiye'nin Avrupa'ya "katılım müzakerelerinin" durdurulmadan devam etmesinin her iki tarafında menfaatine olduğunu belirterek, dost İspanyol iş dünyasının ve hükümetinin de bu konudaki desteğinin devam etmesini istedi.

Bu desteğin Brüksel'de daha da kuvvetli hissettirilmesi gerektiğini kaydeden Sabancı, Türkiye'nin Avrupa yolculuğunda mevcut hükümetlerin günlük politik çıkışlarının ötesine taşınması gerektiğini kaydederek, "Bu birliktelik uzun vadede, hem Türkiye'nin hem de Avrupa'nın yararına olacaktır. Bu yüzden geçici hükümetlerin inisiyatifine bırakılmaması gerekir" dedi.

Güler Sabancı kendisine yöneltilen bir soruya verdiği yanıtta da, "Türkiye'nin reformlara devam etmesi gerekir. Türkiye, reformları sadece Avrupa için değil, aynı zamanda kendisi için yapmak zorundadır. Ancak buna karşın Avrupa'nın da orta ve uzun vadede verdiği sözleri tutacağına güvenmek istiyorum" dedi.

Güler Sabancı toplantıda son gelişmelerle ilgili olarak tepkisini ise şöyle dile getirdi:

"Fransa'nın zorlaması ile cuma günü açıklanacak bildiride yapılan gereksiz değişiklikler konusunda TÜSİAD'ın verdiği tepkiyi destekliyorum. Yıllardır AB ile aramızda imzalanan her döküman ile tescil edilen hukuki hakların, bir kalem darbesi ile bir anda yok sayılması, hukuk dışı, keyfi ve kabul edilmeyecek bir davranıştır. Bu konuda, toplumun her kesminin ve AB'deki dostların, buna karşı daha kesin ve net tavır ortaya koyması gerekir."

(ERÖ-ERÖ-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title