Haberler

Güler Sabancı, Fınancıal Tımes'ın "Avrupa'nın Zirvedeki İş Kadınları" Listesinde 8.sıraya Yükseldi

Dünyanın en itibarlı yayın organlarından olan Financial Times "Avrupa'nın Zirvedeki İş Kadınları"( Europe's top women in business) listesini açıkladı. 25 iş kadınının yeraldığı listede Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı bu yıl bir sıra daha yükselerek 8. sırada yer aldı. Güler Sabancı listede yer alan tek Türk iş kadını oldu.

Financial Times, konuyla ilgili olarak Hannah Green tarafında kaleme alınan yazıda Güler Sabancı ile ilgili şu bilgilere yer verdi:

"Güler Sabancı bu büyüklükte bir Türk şirketinin yöneten ilk kadın. İzmit'teki lastik fabrikasında 28 yıl önce çalışma hayatına atıldı ve şimdi Türkiye'nin en büyük sanayi ve finans devlerinden biri olan Sabancı Holding'in başında. Sabancı İşletme okudu ve beş yıl boyunca Lastik ve Takviye Malzemeleri Grubu'nun başkanlığını yürüttü. Amcası Sakıp Sabancı'nın 2004 yılındaki vefatının ardından Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin devraldı. Sakıp Bey, ailenin diğer erkek üyeleri arasından halefi olarak

tercihini Güler Sabancı'dan yana kullandı.

Sabancı Holding, toplam 70 şirketten oluşan Sabancı Grubu'nun ana şirketidir. Sabancı Topluluğu'nun ana faaliyet alanları, finansal hizmetler, otomotiv, lastik, çimento, perakendecilik, enerji, tekstil ve çeşitli iştirakleridir. Sabancı Holding'in İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem gören 13 şirkette iştiraki bulunmaktadır. Şirket, 2007'nin ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 93 artışla, 616 milyon YTL net kar açıklamıştır.

Bu yılın başlarında Financial Times'a yaptığı açıklamasında, Sabancı, şirketin finansal hizmetler alanındaki ağırlığını gelecek birkaç yıl içinde, finans dışı alanlarla dengeleme niyetinde olduğunu belirtmişti. Gelecek on yılda, özellikle Türkiye dışı faaliyetlerinde daha çok büyüme potansiyeli gördüğü enerji, perakende ve çimento alanlarına ağırlık vermek istediğini ifade etmişti. Sabancı özellikle bu üç alanda, özellikle Doğu Avrupa'da, satınalmalar da dahil yeni yatırım fırsatları üzerine

yoğunlaşıyor".

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, geçtiğimiz günlerde Fortune dergisi tarafından açıklanan "Dünyanın En Güçlü 50 İş Kadını" listesinde de üç sıra yükselerek sekizinci sırada yer almıştı.

(CHT-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title