Haberler

Güler Sabancı: AB Yolculuğu Siyasilerin Eline Bırakılmamalı

Bünyamin Yıl/adana, (Dha)

Bünyamin YIL/ADANA, (DHA)

SABANCI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) tam üyelik sürecinin medeniyetler yolculuğu olduğunu, hiçbir siyasi grubun veya sınıfın eline bırakılmaması gerektiğini söyledi. Sabancı, ''Türkiye'nin istikrarlı büyümesi ve gelişmesi bizim için bir yaşam savaşı olmalıdır'' dedi.

Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) üyeleriyle HiltonSA Otel'de bir araya gelen Güler Sabancı, 99 üyeli derneğin 'Onur üyesi' ilan edildi. İŞKAD Başkanı Elif Uçar, Güler Sabancı'nın hem Adanalı kimliğiyle, hem de başarılı bir iş kadını olarak yaptığı çalışmalardan dolayı gururlandıklarını söyledi. Güler Sabancı da, Adanalı iş kadınlarıyla bir arada bulunmaktan mutlu olduğunu belirtirken, İŞKAD'ın verdiği unvanla gururlandığını söyledi. Elif Uçar, günün anısına Güler Sabancı'ya Adana'nın simgesi tarihi Büyük Saat Kulesi'nin minyatür heykelini sundu.

Adanalı iş kadınlarının ülke ve kent ölçeğindeki sorularını yanıtlayan Güler Sabancı, Türkiye'nin AB'ye tam üyelik sürecinde dernekler içindeki görevlerinin dışında özel çabalar gösterdiğini, herkesin de bu paralelde hareket etmesi gerektiğini anlattı. Sabancı, şöyle dedi:

''AB'ye üyelik Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek bir proje. Bunun hükümetleri aşan bir proje olduğuna inanıyorum. Böyle bir projenin hiç bir siyasi grubun veya sınıfın eline bırakılmaması gerekir. Bu bağlamda kadın, erkek, çocuk, yaşlı, hepimizin görevli var. Bırakın Avrupa yolculuğunu, Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde büyümesi ve gelişmesini başka bir şekilde sağlamamız mümkün değil.''

''ENERJİ YATIRIMLARIYLA BÜYÜYORUZ''

Sabancı Holding'in Adana'daki yatırımlarının gerilemediğini, aksine Çukurova'da enerji yatırımlarına yöneldiklerini anlatan Güler Sabancı, ''Tufanbeyli İlçesi'nde geniş bir kömür havzası satın aldık. Adana'ya gelirken, arkadaşlara 'Ne zaman temel atacağız?' diye sorduğumda 'Temmuz' dediler. Seyhan Nehri üzerinde de yenilenebilir enerji lisansları aldık. Tekstil sektöründe Bossa Fabrikası ile yeniden yapılanmaya gittik. TEMSA ile otomotiv sektöründeki yatırımlara yeni halkalar ekledik. Günün şartlarına göre yatırımlarımızı yönlendiriyoruz'' diye konuştu.

''ÜNİVERSİTELERLE İŞBİRLİĞİ YAPIN''

Girişimcilerin yatırımlarını şekillendirirken üniversitelerle sıkı işbirliği yapması gerektiğini vurgulayan Sabancı, Sabancı Holding olarak Çukurova ile Sabancı Üniversitesi'yle biyoteknoloji konusunda projeler geliştirdiklerini, iş dünyasında benzer çalışmaların yaygınlaştırılmasını arzu ettiklerini ıdığını anlattı. Sabancı, Türkiye'de ara eleman sıkıntısı yaşandığını ve bu sorunun aşılması için iş dünyasındaki sivil toplum örgütlerine önemli görevler düştüğünü, eğitim projeleri üzerinde durulması gerektiğini ifade etti. Güler Sabancı, tarım sektöründe de pazarın taleplerine göre değişime gidilmesinin şart olduğunu, kalite, cins ve verimlilik esas alınıp, müşterinin isteğine göre çalışmanın zorunluluk haline geldiğini ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title