Haberler

Güler'e Simpsons'lı Nükleer Protestosu

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (Tasam)'ın Düzenlediği "Uluslararası Nükleer Teknolojide Dünya Konjonktürü" Kongresi, "Küresel Eylem Grubu" Üyelerince Protesto Edildi.

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM)’ın düzenlediği "Uluslararası Nükleer Teknolojide Dünya Konjonktürü" Kongresi, "Küresel Eylem Grubu" üyelerince protesto edildi.

Kongrenin düzenlendiği Cevahir Kongre Merkezi’ndeki salonun önüne gelen grup Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’i "Simpsons" adlı çizgi filmdeki nükleer santral patronu Mr. Burns ile el sıkışırken gösteren fotomontajı duvara astılar. Grup ayrıca "Nükleer Lobi İş Başında", "İhaleye Hayır" pankartları açtı. Grup üyeleri, Mersin’de yapılması planlanan nükleer santralinin en tehlikeli biçimde, pahalı enerji üreteceğini söyleyerek, nükleer santrale karşı olduklarını bir kez daha dile getirdiler. Toplantıdaki konuşmacılar ise gelecekte yaşanması muhtemel enerji açığının karşılanması nükleer enerjinin gerektiğini savundular.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title