Haberler

Güler: Doğalgaz Sürecini Yönetiyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İran'ın Türkiye'ye verdiği doğalgazı kesmesiyle ilgili olarak, ''Doğalgaz sürecini yönetiyoruz. Halkımızı üşütmeyeceğiz'' dedi.

TBMM Kulisinde gazetecilerle sohbet eden Güler, İran'dan gelen doğalgazın kesilmesi nedeniyle sorun yaşanıp yaşanmadığının sorulması üzerine, ''Sorun yok. Şu anda biz Türkiye'deki doğalgaz sürecini yönetiyoruz. Halkımızı üşütmeyeceğiz'' yanıtını verdi.

Bir yandan Azeri gazının devreye alındığını, yeraltı deposu yapıldığını, Marmara deposu çıkış miktarının artırıldığını, Ege gaz özel sektörünün devreye girdiğini, diğer yandan Rus gazının iyi bir miktarda geldiğini anlatan Güler, Türkiye'nin en soğuk kışını geçirmesine karşılık ciddi bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi.

İran'lı yetkililerin doğalgaz konusundaki açıklamalarının sorulması üzerine Güler, ''Kar yağışı nedeniyle onlar da zor durumda. Hatta bu nedenle 2-3 gün süresince kamu dairelerini ve okulları tatil etmek zorunda kaldılar'' diye konuştu.

Güler, İran'a gitmesinin söz konusu olmadığını belirtti. ''İran ne zaman doğalgaz verecek?'' sorusuna karşılık da Bakan Güler, konu üzerinde çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Güler, ''Merak etmeyin, üşümeyeceğiz'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title