Haberler

Güldemir'in Ölümü Basın Dünyasını Yasa Boğdu

Gazeteci Ufuk Güldemir'in Yaşamını Yitirmesi Habertürk Ailesini ve Basın Camiasını Üzüntüye Boğdu. Habertürk İnternet Sitesinde Güldemir'in Ölümünü 'Türk Medyasının Büyük Kaybı' Başlığı ile Verdi.

Gazeteci Ufuk Güldemir'in yaşamını yitirmesi Habertürk ailesini ve basın camiasını üzüntüye boğdu. Habertürk internet sitesinde yayınladığı mesajda, Güldemir'in ölümünü "Türk medyasının büyük kaybı" başlığı ile verdi. Sitede yapılan açıklamada, "Güldemir, bağımsız ve özgür gazeteciliğin gücünü Türkiye'ye gösteren isim oldu. 'Gücü özgürlüğünde' sloganı yaşam felsefesiydi. O, arkasında bıraktığı güçlü kurumlar, yetiştirdiği gazeteciler ve yarattığı ilklerle hep varolmaya devam edecektir" denildi.

Güldemir'in yaşamının son dakikalarında yanında olan Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Melih Meriç, Güldemir'in yolundan yürümeye devam edeceklerini belirtti. Meriç, "Türkiye'nin hiç endişesi olmasın. Türkiye'nin vicdanı olan, kalbi olan Ufuk Güldemir'in müesseselerini dimdik ayakta tutacağız. Bunda çok kararlıyız" diye konuştu. Habertürk'ün gücünü özgürlüğünde aldığını dile getiren Meriç, Habertürk'ün bu özelliğini devam ettireceiklerini, bunun Güldemir'in en büyük arzusu olduğunu söyledi. Meriç, "Burdayız, işimizin başındayız, Ufuk Bey'in istediği gibi iyi habercilik yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Habertürk'ün "Özel Yayın" programına katılarak, Güldemir ile 30 yılı aşkın olan dostluklarını anlattı. Ergin, Güldemir ile aynı kuşaktan olduklarını ve yoğun rekabet ortamında dahi dostluklarını koruduklarını dile getirdi. Ergin, Güldemir hakkında "Gazeteci olmasaydı, dünyaca ünlü bir sosyolog olurdu. Çok önemli kavramlar üretti. Çok yetenekli ve zekiydi. Yaptığı her şeyde başarılı oldu" şeklinde konuştu.

"YAPACAĞI DAHA ÇOK ŞEY VARDI"

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'de Güldemir'in ölümünü "Türk basını çok önemli bir simasını kaybetti. hak edilmemiş bir ölüm oldu" sözleriyle anlattı. Özkök, "Türkiye'ye, gazetecilik mesleğine, hepinize başsağlığı diliyorum. Çok büyük bir kardeşi, dostu kaybettim. Çok derin bir üzüntü içerisindeyim. Ufuk'u çok genç yaşta kaybettik" dedi. Özkök, Habertürk'ün çok sağlam temellerle kurulduğunu ve bu yönde ilerlemeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Hürriyet Gazetesi yazarı Tufan Türenç ve eşi Pınar Türenç'de Habertürk'ün canlı yayınına katılarak Güldemir'i anlattı. Türenç, "Çok iyi bir dostum ve arkadaşımdı. Gönlümüz onunla beraber. Ufuk'un emanetini daha ileriye taşınmalı, bu görev herkese düşüyor" diye konuştu. Pınar Türenç ise Güldemir'in en cesur ve zeki gazeteciler arasında yer aldığını, meslekte çok önemli bir noktada bulunduğunu dile getirdi.

ANKA Haber Ajansı Genel Müdürü Veli Özdemir de Ufuk Güldemir'in Türk basını için önemli bir mihenk taşı olduğuna dikkat çekerek, "Ufuk Güldemeri'in kaybı nedeniyle büyük üzüntü duydum. Habertürk çalışanları başta olmak üzere basın dünyasının başısağolsun" dedi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'de Habertürk'ün canlı yayınına katıldı. Demirel, Habertürk ailesine ve basın camiasına başsağlığı dileklerini sunarak, Güldemir'in en verimli çağında yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Güldemir'in cenazesi Habertürk'te yapılacak törenin ardından toprağa verilecek.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title