Haberler

Güldal Akşit, Agip'in Kuruluş Yıldönümüne Katıldı

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, kadının güçlenmesinin ekonominin güçlenmesi anlamına geldiğini belirterek, kadınların öncelikle iyi bir eğitim almaları gerektiğini söyledi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, kadının güçlenmesinin ekonominin güçlenmesi anlamına geldiğini belirterek, kadınların öncelikle iyi bir eğitim almaları gerektiğini söyledi.

Akdeniz Girişimcileri Proje Derneği'nin (AGİP) 1. kuruluş yıldönümü, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu'nun katılımıyla kutlandı. Radisson Blue Hotel'de düzenlenen kutlama etkinliğine AGİP Başkanı Hediye Dalgıç ev sahipliği yaptı. Eski Turizm ve Devlet Bakanlarından AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Akşit, etkinlikte yaptığı konuşmada, AGİP'in ağırlıklı olarak kadın odaklı çalışmalar yaptığını ifade etti. Derneğin kadınların hayata daha sağlam tutunması noktasında önemli bir rol üstlendiğini vurgulayan Akşit, kadınlar için oluşturulmuş projelerde onların başarılarını taçlandırmak için ve başarı belgelerini vermek için birçok kez Mersin'e geldiğini kaydederek, "Kadının güçlenmesi bir anlamda ekonominin güçlenmesi demektir. Kadınlarımızın öncelikle iyi bir eğitim alması gerekiyor. Eğitim alınamasa bile kadınlarımızın kendi kendisini yetiştirmesi gerekiyor. Ellerindeki potansiyelleri en iyi şekilde kullanması gerekiyor. Kadınlarımız artık yaptıkları el emeklerini pazarlayabiliyorlar. Bunlar çok önemli şeyler. Çünkü kadın eğer bunları değerlendirmezse, bunlarla ayakta kalmayı beceremezse başka şartlarda iş alanı yaratmak daha zor olabilir. Hedeflerimiz kadınlarımızın aldıkları eğitime paralel. Çünkü topluma bakıldığında Türk kadınları eğitimli olması anlamında iyi bir potansiyele sahip. Bizim kadınlarımız kendisine fırsat verildiğinde mutlaka başarmayı biliyorlar" dedi.

Vali Güzeloğlu ise Güldal Akşit'in siyaset hayatına girdiği andan itibaren Türk siyasetine ve kadınların gelişmesine dönük yasal-yapısal çalışmalara imza attığını, insan hakları ve sosyal alandaki gelişmeler ile kadınlara dönük düzenlemelerin altyapısını hazırladığını dile getirdi. AGİP'in kurulduğu günden bu yana Mersin ve Türkiye genelindeki kadınlara önemli kazanımlar sağladığına vurgu yapan Güzeloğlu, "Bir insanı değiştirmek dünyayı değiştirmektir. Bu noktada kadınlarımıza dönük çalışmalarda hükümetimizin aldığı tüm kararların hayata geçirilmesinde AGİP gibi sivil toplum kuruluşlarının gösterdiği çaba çok önemlidir. Uzun yıllardır ihmal edilen ve yok sayılan birçok konu, son 10 yıl içerisinde Türkiye'nin gündeminde etkin şekilde yer almaktadır. Öte yandan Mersin sahip olduğu zenginlikleri ve dinamikleri ile çok özel bir kenttir. Mersin'in güzel yürüyüşünde kadınlarımızın daha aktif olması hem ilimiz hem de ülkemiz adına bir zorunluluktur. Bu noktada AGİP'in çabalarını takdirle karşılıyor ve destekliyorum. En büyük desteği veren Sayın Akşit'e içtenlikle teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AGİP Başkanı Dalgıç da dernek olarak çalışmalarına 'Özgür Düşün Girişimci Ol' isimli proje ile başladıklarını aktararak, çalışmalarında büyük katkı sağlayan Vali Güzeloğlu ile eşi Ayşe Güzeloğlu'na teşekkür etti.

Konuşmanın ardından AGİP Başkanı Dalgıç tarafından Akşit ile Ayşe Güzeloğlu'na derneğe sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. Etkinlik, AGİP'in 1. yıl pastasının kesilmesinin ardından sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Basri Güzeloğlu Güldal Akşit Ak Parti Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title