Haberler

Gül, Yemin Etti İşte Yemin Metni

İşte O Yemin 'Cumhurbaşkanı Sıfatıyla, Devletin Varlığı ve Bağımsızlığını, Vatanın ve Milletin Bölünmez Bütünlüğünü, Milletin Kayıtsız ve Şartsız Egemenliğini Koruyacağıma...

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Şeref Kapısı'nda askeri törenle karşılandı. Gül'ü, en yaşlı başkan vekili olan Eyüp Cenap Gülpınar tarafından karşılandı.

11.Cumöhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Şeref Kapısı'nda askeri törenle karşılandı. Çankaya kapısından giriş yapan Gül, En yaşlı başkan vekili olan Eyüp Cenap Gülpınar tarafından karşılandı.

Abdullah Gül Meclis Genel Kurulu'nda yemin ediyor. Gül, Genel Kurul salonuna girerken ayakta ve alkışlarla karşılandı.

Gül şu şekilde yemin etti:

'Cumhurbaşkanı sıfatıyla, devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasa’ya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyeti'nin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma, Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine ant içerim.'

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yemin töreni için meclis'e geldi. Siyah takım elbise giyen gül askeri törenle karşılandı.

Meclis, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gelişine hazırlanıyor.

Meclis Tören Taburu son hazırlıklarını yaparak Abdullah Gül'ü beklemeye başladı.

Meclis'te, Gül'ün yürüyeceği yola kırmızı halı serilirken yolun iki kenarına kırmızı şeritler çekildi. Çok sayıda yabancı basın mensubunun da bulunduğu Meclis bahçesinde de törenin son hazırlıkları tamamlandı.

Dışişleri Konutu'ndan Meclis'e giden yol üzerinde de güvenlik güçleri önlemlerini arttırıldı. Atatürk Bulvarı üzerinde her 2 metre de bir polis beklerken helikopterler de havadan takip için uçuş yapıyor.

Gül, Meclis'e geldikten sonra kısa bir süre dinlenecek ve ardından Genel Kurul salonuna girerek yemin edecek.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title