Haberler

Gül Yarın KKTC'ye Gidiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İlk Resmi Yurt Dışı Ziyaretini Yarın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) Yapacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ilk resmi yurt dışı ziyaretini yarın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) yapacak.

Cumhurbaşkanı Gül, beraberinde bir heyetle yarın öğleden sonra geleceği KKTC'de ilk olarak, Dr. Fazıl Küçük'ün Anıttepe'deki mezarını ziyaret ederek çelenk koyacak, ardından KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile baş başa görüşecek. Gül ile Talat daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek. Cumhurbaşkanı Talat, akşam da Gül onuruna Cumhurbaşkanlığı ikametgahında yemek verecek.

Cumhurbaşkanı Gül, KKTC ziyaretinin ikinci günü temaslarına, Girne Boğaz Şehitliği'ni ziyaret ederek başlayacak. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı'nı da ziyaret edecek olan Gül, KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile de görüşecek. Gül, Cumhuriyet Meclisi'ndeki temaslarını tamamlamasının ardından KKTC'den ayrılacak.

Bu arada, KKTC'deki hükümet oluşumuna yönelik tepkilerini, bir yıldır meclis çalışmalarına katılmayarak gösteren, ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) ve Demokrat Parti (DP), Gül'ün konuşması sırasında MeclisGenel Kurulu'na girip girmeyeceğine, bu akşam yapacakları toplantılarda karar verecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title