Haberler

Gül'ün Yoğun Gündemi Devam Ediyor

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, BM 61. Genel Kurulu Genel Görüşmeleri Nedeniyle Geldiği New York'ta Ağırlıklı Olarak BM Çerçevesinde Gerçekleşen Yoğun Temaslarına Devam Ediyor.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, BM 61. Genel Kurulu Genel Görüşmeleri nedeniyle geldiği New York'ta ağırlıklı olarak BM çerçevesinde gerçekleşen yoğun temaslarına devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Gül ve İspanya Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos ev sahipliğinde Medeniyetler İttifakı çerçevesinde yapılan kahvaltılı toplantıya yoğun ilgi ve katılım oldu.

Daha sonra BM Genel Sekreteri Kofi Annan'la görüşen Gül ve Moratinos, bu toplantının sonuçlarını ve toplantıda dile getirilen düşünceleri Genel Sekreterle paylaştılar.

İki Bakanın BM Genel Sekreterinin desteğini de alarak en kısa zamanda eylem planı hazırlayıp yürürlüğe sokma konusunda mutabık oldukları belirtildi.

Dışişleri Bakanı Gül'ün Avustralya Dışişleri Bakanı Alexander Downer ile görüştü. Toplantıda Lübnan, AB süreci, Anzaklar, Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi daimi olmayan üyeliğe adaylığı, Irak gibi çok çeşitli konuların ele alındığı öğrenildi.

Toplantıda ayrıca Türkiye'nin Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) başkan adayı Prof. Dr. Tomris Türmen, Avustralya heyetine tanıtıldı ve destek istendi.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Kanada Dışişleri Bakanı Peter MacKay ile görüşmesinin ise Kanada tarafından gelen talep üzerine yapıldığı belirtildi.

Görüşmede Ermeni meselesinden etkilenen ikili ilişkilerdeki mevcut durumun gözden geçirildiği kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre Kanada tarafının, ilişkileri eski durumuna getirmek için bir takım adımlar atmaya arzulu olduğu izleniminin alındığı bildirildi.

Türk tarafının beklemede olduğu ve tatmin edici bir takım adımların atılması halinde, durumun yeniden değerlendirileceği belirtildi.

Kaynaklar, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın ev sahipliğinde düzenlenen NATO ve AB dışişleri bakanları gayriresmi öğle yemeğinde hem NATO'yu hem AB'yi ilgilendiren konuların tartışıldığını söylediler.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title