Haberler

Gül'ün Sivil Toplum Örgütleri Ziyaretleri

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Sivil Toplum Örgütlerine Yaptığı 'Destek İsteme' Ziyaretleri Kapsamında Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Disk) Başkanı Süleyman Çelebi'yi Ziyaret Etti.

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, sivil toplum örgütlerine yaptığı 'destek isteme' ziyaretleri kapsamında Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Süleyman Çelebi'yi ziyaret etti.

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'nın Ulus'taki genel merkezinde gerçekleşen görüşme yaklaşık yarım saat sürdü. Gül'e DİSK ziyaretinde, Devlet Bakanı Beşir Atalay ve AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin eşlik etti. Görüşmenin ardından Gül ve Çelebi basın mensuplarına açıklamada bulundu. Gül, Türk-İş, Hak-İş, TİSK ve TOBB'un ardından DİSK'i ziyaret ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde, sadece siyasi partilerle değil, toplumun bütün kesimini, sivil toplum örgütlerini de kucaklayacağını

belirten Gül, "Bütün Türk milletinin cumhurbaşkanı olmam gerekir. İşte bu süreçte zaten siyasi partilerin desteğini almak, sadece onlarla istişare etmek değil, böyle önemli sivil toplum örgütlerimizle de istişare yapmanın, onların desteğini almanın çok önemli olduğuna inanıyorum" dedi.

Hükümette görev yaptığı her dönemde DİSK'le ve Çelebi ile çok yakın işbirliği içinde olduğunu ifade eden Gül, yapılan demokratik reformlarda, DİSK'in önemli destek ve katkı verdiğini söyledi. "Bütün bunlara güvenerek, şayet Meclis beni cumhurbaşkanı seçerse, kendileriyle çok yakın işbirliği içinde olma arzusu içerisinde olacağımı söyledim" diyen Gül, şunları kaydetti:

"Çalışanların refahı, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve bununla ilgili konular Anayasamız tarafından devlete verilen görevdir. Bütün konularla yakından ilgilenmek benimde ilgileneceğim konulardan biri olacaktır. Cumhurbaşkanı olursam ilkelerim gayet açıktır. Anayasamızın temel kurallarıdır. Anayasamızın değişmez maddelerine taraf olacağım, bunları savunacağım. Bunları güçlendirmek için uğraşacağım."

DİSK Genel Başkanı Çelebi de, Gül'e ziyaretleri nedeniyle teşekkür ederek, başarılar diledi. Yeni bir süreçle birlikte yeni bir iradenin ortaya çıktığına işaret eden Çelebi, meclis başkanlığı seçiminde olduğu gibi cumhurbaşkanlığı seçiminde de ortak bir mutabakatın önemine dikkat çekti. Toplumun diğer kesiminde tedirginlikler bulunduğunu dile getiren, Gül'ün, 'toplumun tümünü kucaklamak' açıklamasının önemli bir yaklaşım olduğunu vurgulayan Çelebi, "Bu tespitlerin, sıkıntıyı ve kaygıyı da doğru okunması

ve algılanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanını seçecek olan makamın Meclis olduğunu hatırlatan Çelebi, şöyle devam etti:

"Ama bizim, cumhuriyetin temel değerleri, laiklik, demokrasi, sosyal hukuk devleti konusundaki yaklaşımlardan ödün verilmeden sonuna kadar devam etmesi, bu çabalardan farklı görüşlere de tahammül edilmesi konusundaki yaklaşımlar daha net ortaya çıkarılmalı. Demokrasinin bütün kurum ve kurallarıyla çalışmasını istiyoruz. Çünkü bunun bedelini en çok ödeyen DİSK'tir. Tabii ki, demokrasi sonuna kadar uygulanmalı ve bu iradeye saygı gösterilmeli. Cumhurbaşkanını seçecek olan Meclis'tir. Ama Meclis'in

bütünselliği içinde bir mutabakat sağlanmış olsaydı bu çok daha yararlı sonuçlar doğurabilirdi. Çünkü Türkiye'nin önünde zorlu süreçler. Biz şimdiden kendisine başarılar diliyoruz. Seçilmesi halinde kamuoyu önünde söylediklerinin takipçisi olacağız. Cumhurbaşkanı seçilse bile, kendi kültürümüz içinde eleştireceğiz, doğruları varsa bunları da daha önce yaptığımız gibi koruyacağız. O makam hepimizi, Türkiye'yi kucaklayacak makam olmalı."

(TAN-MAY-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title