Haberler

Gül, Türkiye Kamu -Sen Heyetini Kabul Etti

Türkiye Kamu -Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Yaptıkları Görüşmede, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası ile İlgili Kamu Çalışanlarının Endişelerini Gül'e İleterek, Yasayı TBMM'ye İade Etmesini İstediklerini Söyledi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptıkları görüşmede, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası ile ilgili kamu çalışanlarının endişelerini Gül'e ileterek, yasayı TBMM'ye iade etmesini istediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Akyıldız, Cumhurbaşkanı Gül'e, kamu çalışanlarının 5510 sayılı yasa kapsamında olmaması gerektiğini ifade ettiklerini belirterek, yasanın yürürlüğe girmesi halinde yeni ve eski memurlar arasında ayrım olacağını, iş barışını bozabilecek gelişmeler yaşanabileceğini ilettiklerini söyledi.

Akyıldız, Anayasa Mahkemesi'nin 2006 yılının aralık ayında verdiği sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanununu iptal gerekçeleri doğrultusunda yasanın TBMM'ye iadesini Cumhurbaşkanı Gül'den istediklerini bildirdi.

Bircan Akyıldız, Cumhurbaşkanı Gül'ün de yasayı inceleme süresinde acele etmeyeceğini, inceleme sonunda Anayasa'ya aykırılık noktasında tek bir kanaat oluşması halinde yasayı iade etmekte tereddüt etmeyeceğini kendilerine aktardığını kaydetti.

Akyıldız, 1 Mayıs kutlamaları ve kutlamaların yeriyle ilgili soru üzerine şunları söyledi:

''1 Mayıs, dünyada yaşanan bir gerçektir ve çalışanların bayramıdır. Bakın ben İşçi Bayramı demiyorum. Bunun adını emek ve dayanışma günü olarak değiştirmek, bir şey değiştirmiyor. Önemli olan bu günün tatil haline getirilmesidir. Bunu bayram olarak, resmi olarak yaşanır hale getirilmesini sağlamaktır. Ne siyasi irade bu konuda adım atmış ne de talepler bu noktada yoğunlaşmıştır.

Talepler, bu etkinlik İstanbul'da ve Taksim'de yapılmasına yoğunlaştı. Kutlanacak yerlerden biri Taksim ise o da gerçekleşmeli ama Taksim'e yoğunlaşmak bize göre doğru bir yaklaşım değil.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title