Haberler

Gül: Türkiye Çok Değişiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin değiştiğini belirterek, ''Bu değişim içerisinde geride kalan üniversitelerimiz de silkindiler, kendilerine geldiler ve esas asli görevlerinin; bilim üretmek, teknoloji üretmek, en iyi eğitimi öğrencilere vermek olduğunun farkına vardılar ve şimdi yarış içerisine girdiler'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul Şehir Üniversitesinin Altunizade Yerleşkesi'nde düzenlenen 2010-2011 Akademik Yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, başından beri bu üniversitenin kurulmasına büyük önem verdiklerini söyledi.

Bilim ve Sanat Vakfının Türkiye'ye çok değerli katkılarının olduğunu başından beri bildiğini ifade eden Gül, ''Bu üniversitenin küresel çapta bilimsel gündem oluşturacağına inanıyorum. Vakıf üniversiteleri Türk üniversitelerinin rekabet etmesini sağladı. Vakıf üniversiteleri içinde de bir rekabet söz konusu. Dolayısıyla bu üniversitenin böyle bir canlılık getireceğine inanıyorum'' diye konuştu.

Gül, açılışta öğrenciler adına konuşan Cenk Arslan'ın daha üniversiteye yeni başlamasına rağmen özgüvenle cevval bir konuşma yaptığını belirterek, ''Burada 4 yıl geçtikten sonra mezun olurken kim bilir nasıl bir konuşma yapacak. Bir çok üniversitede, üniversite mezunu olan öğrenciler bu konuşmaları yapıyorlar. Burada değerli öğretim üyelerine de seslenmek istiyorum; işte öğrencileriniz... Demek ki böyle öğrenciler olacak. Dolayısıyla hem şanslısınız hem de biraz çok uğraşacaksınız herhalde. O sinyali de kendisi zaten burada konuşurken verdi'' görüşünü dile getirdi.

Ancak rekabetle atılım yapılabildiğini vurgulayan Gül, ''Türkiye çok değişiyor, bütün müesseseleri değişiyor. Türkiye'nin kendisi değişiyor. Bu değişim içerisinde geride kalan üniversitelerimiz de silkindiler, kendilerine geldiler ve esas asli görevlerinin; bilim üretmek, teknoloji üretmek, en iyi eğitimi öğrencilere vermek olduğunun farkına vardılar ve şimdi yarış içerisine girdiler'' dedi.

Dünyanın en iyi üniversiteler listesine 2 yeni Türk üniversitesinin girdiğini ve birinin de vakıf üniversitesi olduğunu hatırlatan Gül, kısa süre içinde bu üniversitenin de aynı başarıyı göstereceğine inandığını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title