Haberler

Gül, 'Türkiye Büyük Bir İstikrar İçinde Yoluna Devam Ediyor'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Türkiye büyük bir istikrar içinde yoluna devam ediyor' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı olarak Erzincan'ı ilk defa ziyaret ettiğini kaydederek, “Bu vesileyle, bütün yol boyunca ve biraz önce sevgi ve muhabbetlerini eksik etmeyen bütün vatandaşlarıma, herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erzincan Valiliği’ni ziyaret ederek, ildeki gelişmeler ve sorunları hakkında Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir’den bilgi aldı. Valiliği ziyareti sırasında yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin güzel illerinden biri olan Erzincan'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, siyasette bulunduğu süre içinde kente gelip gittiğini ancak Cumhurbaşkanı olarak Erzincan'ı ilk defa ziyaret ettiğini kaydederek, “Benim için de muhakkak ki ayrı bir anlam ifade ediyor. Bu vesileyle, bütün yol boyunca ve biraz önce sevgi ve muhabbetlerini eksik etmeyen bütün vatandaşlarıma, herkese teşekkür ediyorum. Bugün gün boyunca burada olacağız. Biraz sonra belediyemizi, garnizonumuzu ziyaret edeceğiz. 2. Ordu burada, diğer kurumları, üniversiteyi ziyaret edeceğiz" dedi.

“TÜRKİYE BÜYÜK BİR İSTİKRAR İÇİNDE YOLUNA DEVAM EDİYOR”

Erzincan’ın en önemli özelliğinin, memleketimizin en huzurlu, hoşgörünün bulunduğu, herkesin birbirine saygı ve sevgi içerisinde, muhabbet içerisinde olduğu illerimizden birisi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bundan dolayı tabii ki büyük bir gurur duyuyorum. Bu bütün memleketimizin hep özlemidir ve bu çok dikkat çeken bir vasıftır Erzincan için. Türkiye’miz de çok şükür büyük bir istikrar içinde yoluna devam etmektedir. Her geçen gün ülkemizin, halkımızın problemleri çözülmekte. Gayet önemli adımlar atılmakta ve Türkiye geleceğe çok güçlü bir şekilde taşınmaktadır. Geçenlerde Cumhuriyet’in 90. kuruluş yıl dönümünü hep birlikte kutladık. 100. yıl dönümü geldiğinde inşallah Türkiye her alanda çok daha güçlü, çok daha gelişmiş, çok daha müreffeh, her bakımdan halkı çok daha mutlu bir ülke olacaktır. Azimle, kararlılıkla herkes bu yolda elinden gelen her şeyi yapmaktadır."

Cumhurbaşkanı olarak bütün illeri ziyaret ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, “Açıkçası böyle bir gelenek başlattım, daha önce pek olmayan. Bu vesileyle işte bugün buradayım ama daha önce bildiğim Erzincan ile bugün kısa süre gördüğüm Erzincan arasındaki fark gerçekten çok etkileyicidir. Bütün emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, tebrik ediyordum ve bu vesileyle bütün Erzincanlı vatandaşlarıma bir kez daha sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum” dedi.

ZİYARET ANISINA 2 BİN 500 FİDAN DİKİLDİ

Erzincan Valisi Akdemir de, Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyareti anısına Erzincan Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi'nde 4 hektarlık alanda 2 bin 500 fidanı toprakla buluşturduklarını, Erzincan'ın merkez nüfusu olan 96 bin fidanı da mart ayı içerisinde dikeceklerini ve bir hatıra ormanı oluşturacaklarını söyledi.

Valiliği ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Terzi Baba Camii’nde Cuma Namazı kıldı.

CUMHURBAŞKANI GÜL VE EŞİ, BAKIR LEVHALAR ÜZERİNE İŞLEME YAPTI

Daha sonra öğle yemeği için Taşçı Konağı'na geçen Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, yemekten önce konaktaki bakır ustalarının yanına giderek, bakır işleme sanatı hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, bakır levhalar üzerine işleme yaptılar. Bakır işleme ustaları Cumhurbaşkanı Gül'e üzerine fotoğrafı bulunan el işlemesi bakır levha hediye etti.

CUMHURBAŞKANI GÜL CEM EVİ’NDE

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Erzincan’a gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erzincan Hacı Bektaşı Veli Kültür Vakfı Cem Evi’ni ziyaret ederek Cem törenine katıldı. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşlar ile tek tek görüşerek çocuklar ile yakından ilgilendi. Erzincan’da ziyaretlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Muharrem Ayı dolayısıyla Erzincan’da programında olmamasına rağmen Cem Evi’ni ziyaret ederek vatandaşların Muharrem Ayı’nı kutladı. Cem Evi girişinde Hacı Bektaşı Veli Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün ve vatandaşlar tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, vatandaşlar ile görüştükten sonra Cem Evi’ne girerek Muharrem Ayı dolayısıyla düzenlenen Cem Töreni’ne katıldı. Yaklaşık 1 saat süren tören sonrası Cumhurbaşkanı Gül Cem Evi’nden kendisi için verilen akşam yemeğine katılmak üzere ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hayrünnisa Gül Abdullah Gül Erzincan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title