Haberler

Gül: "Reformlar Sürecek, Ne Yapacağımızı Biliyoruz"

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye'de Reformların Süreceğini Vurgulayarak, "Aslında Neler Yapacağımızı Biz Çok Daha İyi Biliyoruz. Bir Ülke Kendi Eksiklerini Çok Daha İyi Bilebilir ve Biz Bunun Farkındayız" Dedi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye’de reformların süreceğini vurgulayarak, “Aslında neler yapacağımızı biz çok daha iyi biliyoruz. Bir ülke kendi eksiklerini çok daha iyi bilebilir ve biz bunun farkındayız” diye konuştu.

İtalya’da Türk-İtalyan Forumu’na katılan Dışişleri Bakanı Gül, Roma dönüşünde Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu. Gül, Avrupa Komisyonu Türkiye İlerleme Raporu’nun, hem gelişmelerin hem eksikliklerin fotoğrafını çektiğini söyledi. Türkiye’nin bu yıl müzakerelere başlamış bir ülke olduğuna vurgu yapan Gül şunları söyledi:

"Geçen seneki fotoğrafla bugünkü fotoğraf arasında muhakkak ki çok büyük farklılıklar ve olumlu adımlar olması gerekir. Belki de bundan dolayıdır ki geçen sene 160 sayfa olan rapor, bu sene 80 sayfaya inmiş vaziyettedir."

Gül, raporda Türkiye’nin eksikliklerinden bahsedilmesinin doğal olduğunu belirterek, "Bizim için önemli olan Türkiye'nin değişimi, halkın hayat standartlarının yükselmesidir. Aslında neler yapacağımızı biz çok daha iyi biliyoruz. Çünkü bir ülke kendi eksikliklerini çok daha iyi bilebilir ve biz bunu farkındayız. Onun için reform süreci Türkiye’de güçlü bir şekilde devam edecek. Türkiye, AB müktesebatını üstlenmeyi güçlü şekilde devam ettirecek" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title