Haberler

Gül, Onuruna Verilen Yemeğe Katıldı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kastamonu Valiliği tarafından onuruna düzenlenen akşam yemeğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Fikrini, düşüncesini şiddetten uzak bir şekilde ifade etmek isteyen herkese bu ülke her zaman müsaade edecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kastamonu Valiliği tarafından onuruna düzenlenen akşam yemeğinde, milletvekilleri, bürokratlar, iş adamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler ile buluştu.

Gül, yemek önceci yaptığı konuşmada, Anadolu'da çok büyük bir hareketin bulunduğunu ifade etti. İşadamları ile birlikte ülkenin ayağa kalktığını ifade eden Gül, "Bugün şu gerçek ki Anadolu'da büyük bir hareket var. Çok büyük bir dinamizm var. Cumhurbaşkanı olarak nereye gidersem bu heyecanı görüyorum. Bunu Kars'a gittiğimde de gördüm, Edirne'ye gittiğimde de gördüm. Bunu Anadolu'nun her tarafından gördüm. Anadolu'da kendisine geliyor. Tekrar tüm Türkiye, tüm şehirlerimizle birlikte ayağa kalkıyor. Kastamonu nasıl gelişiyorsa Türkiye'nin bütün şehirleri de çok gelişiyor. Zenginlik kendisini göstermeye başladı." dedi.

"YOLLAR ANADOLU'YU BAĞLADI"

Yapılan yol atağının tüm şehirleri birbirine bağladığını anlatan Gül, şöyle devam etti:

"En büyük değişikliklerden birisi bütün Anadolu şehirleri birbirine bağlanıyor. Sizler yol dediğimizde belli yollarla doldurduk. Ama Anadolu şehirleri birbirlerine çok bağlanmaz dediler. Geliş gidişler zor dediler. Şimdi çok şükür yolları çift yollarla kapladık. Bütün bunlar tüm şehirlerimizi birbirine bağladı."

Tüm gelişmelere rağmen ülkenin bazı sıkıntılarının bulunduğunu da belirten Gül, bu sıkıntıları görmezden gelme adetinin bulunmadığını ifade etti.

Ülkenin özgüven kazanması için güzel icraatları paylaşmak istediğini belirten Gül, "Tabi ki sıkıntılar var, problemler var. Tamamen üstünü çizme gibi bir derdimiz yok. Tamamen toz pembe gibi bir tablo çizme adetim yok. Türkiye'deki gelişmeyi Türkiye'deki kalkınmayı ve bunu bütün illerimizde gördüğümü bu gerçeği de herkesle paylaşmam gerekti. Biz çok daha büyük bir özgüven içersinde olalım. Çok daha moralimiz güçlü olsun. Biz çevremizde neler olduğunu bittiğini de biliyoruz" dedi.

AVRUPA'DAKİ EKONOMİK KRİZ

Dünyanın herhangi bir yerindeki gelişmeleri anında televizyonlardan öğrenilebildiğini vurgulayan Gül, tüm Avrupa ve dünya ile ülkenin entegre olduğunu da kaydetti. Gül, "Eskiden ancak gazetelerden okurduk veya birisi bir şey anlatırsa öğrenirdim, şimdi öyle bir şey yok. Artık televizyonlarımızda canlı olarak Avrupa'daki İspanya'daki neler oluyor günlük görüyoruz. Yunanistan nasıl, Fransa nasıl, Portekiz'de neler oluyor. Bütün bunları görüyoruz. Komşumuz Suriye'de neler oluyor. İran nasıl, nelerle uğraşıyor, buralarda neler oluyor. Bütün bunları biliyoruz. Dolayısıyla ister batımıza bakalım, ister Avrupa'ya bakalım neredeyse bütünleşmiş vaziyetteyiz. Gümrük birleşmiş vaziyette neredeyse. Gümrükler sıfır, Avrupa'da Almanlar bize istediğini satar, bizde onlara istediğimizi satacak haldeyiz. Artık beraberiz. Ortadoğu'nun zaten bir parçasıyız."

Gül, Avrupa'nın ve dünyanın sorunlarına da değindi. Avrupa ülkelerinin işsizlik oranın yüzde 25'lere ulaştığını vurgulayan Gül, Avrupa'da insanların borçlarını nasıl ödeyeceğini bilmediğini ifade etti. Gül, Avrupa ülkelerinin sorunlarını şöyle sıraladı:

"Şöyle bir baktığımızda Avrupa'nın ne büyük sıkıntıyla karşı karşıya olduğunu görüyorsunuz. Ne büyük ekonomik sıkıntılar çektiğini hepimiz biliyoruz. İşsizliğin bazı ülkelerde yüzde 25 oranlarına kadar

ulaştığını biliyor musunuz. Nüfusun yüzde 25"i işsiz. Avrupa ülkelerinden bahsediyoruz. Bunlar en zengin ülkeler, buradan bahsediyorum. Bu ülkenin borçlarına baktığınızda nasıl ödeyeceklerini tamamen şaşırmış vaziyetteler. Avrupa'da büyük bir ümitsizlik var. 1, 2, 3 ülke değil Avrupa'nın neredeyse yarısı bu şekilde. Büyüme diye bir şey yok.Ekonomi büyümesi yok. Bu bir yıl içinde değil, birkaç yıldır böyle olduğu gibi önümüzde de belki birkaç yıl daha böyle devam edecek" dedi.

"KÖTÜ MANZARAYI ÜZÜLEREK ANLATIYORUM"

Avrupa'daki ekonomik sıkıntının Türkiye'deki ihracatı da olumsuz etkilediğini savunan Gül, Avrupa'daki durumu üzülerek anlattığını belirtti. Gül,

"Böyle olmasını hiç istemeyiz. Çünkü oralarda işler böyle olursa bizim işlerimizi de kötü etkiliyor. Çünkü bizim ihracatımızı da engelliyor. Buradan sattığınız satacağınız mallarda azalıyor. Dolayısıyla bu kötü manzarayı anlatırken sevinerek değil üzülerek anlatıyorum ama sadece dikkatinizi çekiyorum" diye konuştu.

"KENDİ HELİKOPTERLERİNİ DE SURİYELİLER VURUYOR"

Doğu da komşuların da büyük sıkıntılar içerisinde olduğunu belirten Gül, Suriye uçaklarının kendi şehirlerini bombaladığını, helikopterlerin ise kendi insanını öldürdüğünü ifade etti. Suriyelilerin de, kendi tanklarını ve helikopterlerini yok ettiğini vurgulayan Gül, "Doğuya baktığımızda Suriye'nin durumu ortada. Allah hiçbir ülkenin başına vermesin. Bir ülke kendi kendini nasıl tüketir bunu görüyoruz. Suriye'nin uçakları kendi şehirlerini bombalıyor. Kendi kültürel zenginliklerini yok ediyor. Kendi helikopterleri, kendi insanını öldürüyor, kendi helikopterini, kendi tanklarını da, Suriyeliler vuruyor. Onlar yok ediyorlar. Böyle gerçekten çok üzücü bir manzara, gerçekten böyle bir ülkede bırakın ekonomiyi onlarca insan ülkesini terk ediyor. Diğer yine çevrenize baktığınızda diğer büyük komşu ülkelere baktığınızda hepsi bunlar bizim kardeş ülkelerimizdir. Ama kimi ambargolar altında, kimi çok büyük sıkıntılar altında. Şimdi böyle bir manzara karşısında Türkiye'nin son yıllarda yaptığı hamleler son yıllarda yaptığını büyük başarılarımız hala Türk ekonomisi büyüyor olması, istikrara koşmuş olması, neredeyse 40 yıl hayatımızın bir gerçeği parçası oluş enflasyonu unutmuş olmamız, Türkiye'nin değerinin bizler tarafından iyi anlaşılması gerektiğini gösteriyor. Bunun yeteri kadar takdir edilmediğini görüyorum" dedi.

TERÖRLE MÜCADELE SORUNU

Ülkenin en büyük probleminin terör olduğunu anlatan Gül, ülkenin demokratik standartlar konusunda da büyük gelişim göstermesine rağmen terörle mücadele konusunda problemler olduğunu söyledi. Ülkedeki tabuların yıkıldığını kaydeden Gül, terörle mücadelenin süreceğini de ifade etti.

Gül, "Tabii ki problemlerimiz var. Şüphesiz ki bunların başında terörle mücadele geliyor. Türkiye'nin uzun yıllardır neredeyse, 30 yıldır uğraştığımız bir mesele. Çok şükür memleketimiz sadece ekonomik olarak gelişmedi. Demokratik standartları, hukuk standartlarımız çok yükseldi. Şöyle bir bakıldığında 10 sene 20 sene önce tabu olarak bilinen konuşmaya korkulan hatta 'acaba bunu serbestleştirirsek Türkiye elden gider mi' diye korktuğumuz birçok konu, üniversitede yaşanan olaylar, tabuydu. Şimdi ise hayatımızın normal bir parçası. Bu hesaplar şuanda bu ülkeden kalkmış bir vaziyette. Herkes düşüncesini rahatlıkla konuşur halde. Böyle bir ülkede silaha sarılmak, şiddete sarılmak, teröre saldırtmak, asla hiçbir şekilde kabul edilemez. Meşrutiyeti yoktur. Onun için bununla mücadele edeceğiz. Fikrini düşüncesini şiddetten uzak bir şekilde ifade etmek isteyen herkese bu ülke her zaman müsaade edecektir, nitekim müsaade ediliyor. Ama kim ki şiddete kim silaha sarılırsa müsaade edilmeyecek ve sonuna kadar mücadele edilecektir" diye konuştu.

Şehitlerin ailelerinin baş tacı edilmesi için çağrıda bulunan Gül, herkesin şehit ailelerine şükranlarını açık bir şekilde ifade etmesini istedi. Şehide şükran ifade etmenin vicdan borcu olduğunu belirten Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"ŞÜKRANLARINIZI AÇIKCA GÖSTERECEKSİNİZ"

"Terörle mücadelede maalesef şehitler veriyoruz, gaziler veriyoruz. Onları bir kez daha rahmetle anıyorum. Değerli ailelerine herkese olduğu gibi Kastamonu'da da hepsine şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle de bir kez daha hatırlatıyorum ki, nerede hangi mahallede, hangi beldede, hangi köyde, şehirde şehit ailesi varsa onu baş tacı edeceksiniz. Onlara şükranlarınızı çok açık bir şekilde göstereceksiniz. Hiçbir şekilde onlar kendilerini garip hissetmeyecekler. Hepimiz için büyük bir vicdan borcu olduğu gibi bizimde aynı şeklide namus borcu, vatan borcumuzdur. Çünkü onlar en değerli varlıklarını çocuklarını bu ülke için feda etmiş insanlardır."

Gül'den önce konuşan Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş ise, 27 yıl sonra kentin ilk kez Cumhurbaşkanı ağırladığını ifade etti.

Gül yemeğin ardından istirahat etmek üzere Kastamonu'nun Daday ilçesinde bulunan İksir Tatil Köyü'ne geçti. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Gül Kastamonu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title