Haberler

Gül: "Olumsuzlukların Üzerine Yoğunlaşılmamalı"

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, olumsuzlukların üzerine yoğunlaşmamak gerektiğini belirterek, "Türkiye-AB süreci kapanacak, tren kazası olacak" şeklindeki olumsuzlukları öne çıkarmanın verdiği bir negatif enerji bulunduğunu söyledi.

Gül, Çırağan Sarayında, "Kültürler arası Diyalog ve Anlayış için Ernst Reuter Girişimi" nedeniyle İstanbul'a gelen Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda soruları da yanıtlayan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, "Türkiye ve Almanya, Irak ve Orta Doğu konusunda hangi alanda işbirliği yapabilir" ve "Dünyanın ve bölgenin hali buyken, AB'nin Kıbrıs nedeniyle Türkiye ile ilişkilerini dondurması gerçekçi mi, mümkün mü, akılcı mı" soruları üzerine, gerek Orta Doğu, gerek Irak, gerek nükleer meseleler konusunda "değerli dostum" diye hitap ettiği Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier ile sık sık görüştüklerini belirtti.

Gül, bugün de geniş şekilde bu konuları ele aldıklarını kaydederek, "Memnuniyetle ifade etmek isterim ki, Türkiye ve Almanya'nın bu konudaki görüşleri birbirine çok yakın şekilde devam etmektedir" diye konuştu.

Abdullah Gül, Türkiye-AB ilişkileriyle ilgili bir soru üzerine de, olumsuzlukların üzerine yoğunlaşmamak gerektiğini belirterek, "Önemli olan düz asfalt yolda yürümek değildir. Bu yolun inişli-çıkışlı yol olduğunu her zaman söyledim. Bu bir gerçektir. İşin tabiatı gereği böyledir. Bu açıdan problemleri konuşarak çözebileceğimize inanıyorum. Yeter ki iyi niyetli olarak yaklaşalım. Bu iyi niyeti de her zaman ortaya koyuyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title