Haberler

Gül: 'Ne Olduda Berrak Gökyüzünde Şimşekler Çaktı'

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, 4,5 yıldır gece gündüz çalıştıklarını belirterek, "Ucuz siyaset yapmadık ama birden bire ne oldu da berrak gökyüzünde şimşekler çaktı" dedi.

AKP'nin Bingöl mitinginde, konuşmasının başında vatandaşların "vur vur inlesin, CHP dinlesin" sözleri üzerine Gül, "Onlar da bu havayı hissettikleri, bildikleri için 'milletten nasıl kaçarız' diye gece gündüz düşünüyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar milletten kaçmanın sonu yok. Herkes eninde sonunda milletin huzuruna gelecek ve milletin karşısında hesap verecek" diye konuştu.

Gül, "Gönül isterdi ki, süreci tamamlayalım ve planlandığı gibi seçimleri yapalım ve bu meydanlarda sadece icraatlarımızı konuşalım" dedi.

Cumhurbaşkanı seçimi sürecine değinen Gül, "Cumhurbaşkanlığı seçimi Meclis'te kilitlenince huzurunuza erken çıkmaya karar verdik. Türkiye artık 10-20 yıl önceki Türkiye değil. Olup bitenleri televizyonda maç takip eder gibi takip ettiniz" diye konuştu.

Gül, "1980'den beri bütün cumhurbaşkanlarının aldığı oydan daha fazlasını birinci turda alacağız ama olup bitenleri biliyorsunuz. Bunun için bu coşkuyu gösteriyorsunuz. Onun için karşımıza çıkmaktan da korkuyorlar. Ama madem ki milletin temsilcilerine cumhurbaşkanını seçtirmek istemiyorsunuz, milletin kendisi seçsin" dedi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Anayasa değişikliğini referanduma götürdüğünü hatırlatan Gül, alanda bulunanların ''Yuh'' demeleri üzerine, şöyle konuştu:

"Yuh demeyin ama olayları dikkatle takip edin. Bugün Türkiye 10-20 sene önceki Türkiye değil. Bugünkü Türkiye çok daha demokratik, daha açık ve insanların hak ve hukukunu sonuna kadar takip ettiği bir ülke. Size sorulacak. Ne sorulacak? Size diyecekler, 'Arkadaş cumhurbaşkanını sen seçmek istiyor musun, istemiyor musun?' İnanın ki, bunları konuşmaktan çok üzülüyorum. Bunların hiçbiri Türkiye'ye yakışmıyor. Bu ayak oyunlarının hepsinin farkındasınız."

Gül, 4,5 yıldır gece gündüz çalıştıklarını belirterek, "Ucuz siyaset yapmadık ama birden bire ne oldu da berrak gökyüzünde şimşekler çaktı, ne oldu millete, ne oldu?" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title