Haberler

Gül, Müzakere Sürecinin Önemine Dikkati Çekti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Eski Yargıcı, Emekli Büyükelçi Rıza Türmen ile Görüşmesinde, Türkiye'de Her Alanda Standartların Yükseltilmesi İçin AB ile Müzakere Sürecinin Önemine Dikkati Çektiği Belirtildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) eski yargıcı, emekli büyükelçi Rıza Türmen ile görüşmesinde, Türkiye'de her alanda standartların yükseltilmesi için AB ile müzakere sürecinin önemine dikkati çektiği belirtildi.

Alınan bilgiye göre Gül ile Türmen, öğle yemeğinde, hukukun küreselleştiği bir dönemde Türkiye'de her alanda standartların yükseltilmesi ve bunun yollarının neler olduğu sorusuna yanıtla ilgili istişarelerde bulundular.

Gül ve Türmen'in, AİHM içtihatları ve AB sürecinin bu noktadaki önemi üzerinde hem fikir olduğu belirtildi.

Gül'ün, bu bağlamda, AB ile Türkiye arasında yürütülen müzakere sürecinin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğine dikkati çekerek, "Herkes, bu sürece, içselleştirerek sahip çıkmalı" dediği kaydedildi.

AİHM'nin, Avrupa Konseyi üyesi ülkelerde standartların yükseltilmesi konusunda oynadığı rolü hatırlatan Rıza Türmen'in de yüksek mahkemenin Türkiye'de de benzer bir rol oynadığını söylediği belirtildi.

AİHM içtihatlarının ve AB sürecinin bu anlamda örtüştüğünü de dile getiren Türmen'in, Türkiye'nin reform sürecine tekrar sarılması gerektiğine işaret ettiği öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title