Haberler

Gül: 'Mgk Bildirisi Gayet Açık'

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Dün Yayımlanan Milli Güvenlik Kurulu (Mgk) Bildirisinin Gayet Açık Olduğunu, Buna İlave Edilecek Bir Konunun Olmadığını Söyledi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, dün yayımlanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bildirisinin gayet açık olduğunu, buna ilave edilecek bir konunun olmadığını söyledi.

Gül, Orta Doğu'daki güncel meseleleri masaya yatırmak üzere, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 7 Müslüman ülkenin dışişleri bakanının katılacağı toplantıda Türkiye'yi temsil etmek için, Pakistan'ın başkenti İslamabad'a gitti.

Hareketinden önce Esenboğa havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, MGK toplantısının ardından yapılan açıklama çerçevesinde Irak'ın kuzeyindeki Kürt gruplarla görüşmelerinin gündemde olup olmadığının sorulması üzerine, "Açıklama gayet açık buna çok ilave edilecek bir konu yok" dedi. Gül, şunları kaydetti:

"Biz Irak'taki herkesle görüşüyoruz, ne zaman Türkiye'nin çıkarına herhangi bir görüşmede fayda görürsek veyahut da Irak'taki problemlerin çözümüne, diplomatik ve siyasi yoldan çözüm bulma gayretlerimiz devam edecektir."

Gül, İslamabad'daki toplantının, Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref'in, önde gelen Müslüman ülkelerin Orta Doğu bölgesindeki ihtilafların çözümüne katkıda bulunmaları amacına yönelik olarak öncülük ettiği girişim çerçevesinde düzenleneceğini belirtti.

"Filistin-İsrail meselesindeki olumlu gelişmelerin diğer sorunların çözümüne olumlu katkıları olacağını" vurgulayan Gül, bu sorun üzerinde çalışmanın önemli olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title