Haberler

Gül: "İzmir'i Seçerek Dinamik Bir Expo'yu da Seçmiş Olacaksınız'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin, Halkı ve Hükümetiyle Expo 2015 İzmir Projesinin Arkasında Olduğunu Söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin, halkı ve hükümetiyle EXPO 2015 İzmir Projesinin arkasında olduğunu söyledi.

Milano ile İzmir arasındaki yarışın galibinin belli olacağı Uluslararası Sergiler Bürosunun (BIE) Paris Kongre Sarayında yapılan genel kurulunda konuşan Cumhurbaşkanı Gül, ''İtalyan dostlarımızı da tebrik ediyorum güzel bir sunum gerçekleştirdiler'' dedi.

Gül, verilecek oyların BIE'nin gelecekteki haritasını belirlemesi açısından da kilit rol oynayacağını belirtti.

''Oylarınız sadece İzmir için değil, Avrasya ve Afrikayı kapsayan çok geniş bir alan için de büyük bir fırsat olacaktır'' diyen Gül, İzmir'de yapılacak bir EXPO'nun, daha önce hiç EXPO deneyimi yaşamamış halkları da EXPO ile tanıştırma şansı vereceğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Eğer İzmir'i seçerseniz son derece dinamik bir EXPO'yu seçmiş olacaksınız. Türkiye'nin halkı ve hükümetiyle bu projenin arkasında olduğuna dair Cumhurbaşkanı olarak size garanti veriyorum. EXPO'yu büyük bir başarı ile yerine getirme konusunda kararlıyız.''

Farklı diller konuşulsa da farklı gelenekler olsa da insanları birleştiren temel değerler ve fikirler bulunduğuna işaret eden Gül, dünya üzerinde herkesin endişe duyduğu konuların başında sağlık konusunun geldiğini söyledi.

İzmir'in EXPO için seçtiği temanın '' genç ya da yaşlı, zengin ya da yoksul, bugün hayatta olanlar ya da henüz doğmamış olanlar'' olmak üzere herkesi ilgilendirdiğini ifade eden Gül, İzmir'in yarışı önde bitirmesi durumunda konunun öneminin bir kez daha dünyadaki tüm topluluklara anlatılacağını ve belli konularda harekete geçilmesine yardımcı olunacağını kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül şunları söyledi:

'' EXPO 2015 için tutku ve kararlılıkla kalbimizi ortaya koyduk. Türkiye'nin çok geniş olanaklarını kullanarak EXPO için eşsiz bir örnek yaratmaya hazırız. Eminiz ki EXPO 2015'i gerçekten akıllarda kalan bir EXPO'ya dönüştürebiliriz. İşte bu yüzden gelin daha sağlıklı bir dünya oluşturma amacıyla İzmir'de buluşalım. Hep birlikte 'Herkes için sağlık ve her şey sağlık için' diyelim.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title