Haberler

Gül İle Beckett Görüşmesinde Orta Doğu Mesajı Çıktı

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül İle Görüşmesinin Ardından Bir Açıklama Yapan İngiliz Dışişleri Bakanı Margaret Beckett, Orta Doğu'da Artık Sözlerin Bir Kenara Bırakılması Ve Adım Atılması Gerektiğini Söyledi. Beckett, Türkiye'nin Ab Üyeliğinin De Olumlu Bir Sonuca Gideceğine İnandıklarını Belirtti.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile görüşen İngiltere Dışişleri Bakanı Margaret Beckett, Orta Doğu konusunda uluslararası kamuoyunun harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Londra'da bulunan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, ziyareti çerçevesinde İngiltere Dışişleri Bakanı Margaret Beckett ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Beckett, Abdullah Gül'ü İngiltere'de ağırlamaktan oldukça memnun olduklarını söyledi.

Gül ile ikili ve bölgesel konular hakkında görüştüklerini belirten Beckett, özellikle Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkilerinin, görüşmelerinde önemli bir gündem maddesi oluşturduğunu ifade etti.

"AB SÜRECİNİN OLUMLU SONUÇLANACAĞINA İNANIYORUZ"

İngiltere'nin, Türkiye'ye Avrupa Birliği sürecinde verdiği desteği bir kez daha dile getirdiğini belirten Beckett, sürecin zorlu olduğu konusunda iki bakanın da hemfikir olduğunu ancak aynı zamanda sürecin başarılı bir sona gideceğine inandıklarını söyledi.

Orta Doğu'da yaşanan sürecin oldukça kaygı verici olduğunu ve bu konunun da Gül ile görüşmelerinde önemli bir gündem maddesi olduğunu belirten İngiliz Bakan, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'nin de dahil olduğu uluslararası toplumun, düşmanlıklara son vererek müzakere ile bir barış sürecine girebilme konusunda çalıştığını ifade etti.

Kaynak: ANKA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title