Haberler

Gül : "Hizbullah Lideri Nasrallah'ın Yerini Mit Bildirmedi"

Dışişleri Bakanı Ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül Temaslarda Bulunmak Üzere Günü Birlik Ziyaret İçin Lübnan'a Gitti.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül temaslarda bulunmak üzere günü birlik ziyaret için Lübnan`a gitti.

Lübnan`a hareketinden önce Esenboğa havaalanında açıklama yapan Bakan Gül, ziyaretinin amacının, içinde bulundukları zor dönemde Lübnan halkına ve hükümetine Türk halkı ve hükümetinin yakın desteğini bir kez daha iletmek olduğunu kaydetti. Bakan Gül, bölgedeki tarafların BM`nin aldığı karara uygun hareket etmesinin önemli olduğunu vurguladı

-HİZBULLAH-

Dışişleri Bakanı Gül, Lübnan`daki temasları çerçevesinde Hizbullahyetkilileriyle görüşüp görüşmeyeceğinin sorulması üzerine de Hizbullah`ın Lübnan hükümetinin bir parçası olduğunu, hükümet içinde bakanların bulunduğunu ve Lübnan`daki tüm tarafların görüşlerini öğrenmek istediklerini kaydetti.

-PKK-

Gül, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack`ın PKK`ya silah bırakma çağrısının hatırlatılması üzerine,¨Bizde El- Kaide başta olmak üzere bütün terör örgütlerine silah bırakmalarını ve terör faaliyetlerinin kimseye yararı olmadığını söylüyoruz¨diye konuştu.

-MİT SÖYLEMEDİ-

Bakan Bül, Hizbullah lideri Nasrallah`ın Beyrut`ta İran Büyükelçiliği`nde saklandığı yönündeki bilginin MİT tarafından MOSSAD`A verildiği yönündeki haberlerin doğru olmadığını belirterek,¨Böyle birşey kesinlikle söz kosunu değildir¨diye konuştu.

-ERMENİ LOBİSİ-

Ermeni lobisinin Lübnan`a gönderilecek BM Barış Gücüne Türk askerin katılmaması için ABD Başkanı Bush`a yazdığı yazı ile ilgili soruya karşılık,¨Hiç önemsemediğim bir konu¨ diyerek yanıt vermedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title