Haberler

Gül: Harekatın Altyapısı İyi Hazırlandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak'ın Kuzeyindeki Terör Örgütü Unsurlarına Yönelik Sınır Ötesi Kara Harekatının Hem Siyasi Hem Askeri Altyapısının İyi Hazırlanmış Olduğunu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kendisine Verilen Görevi En İyi Şekilde Yaptığını Belirterek, 'Devletimize Tehdit Olan Bu Unsur Oradan Temizlenecek' Dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü unsurlarına yönelik sınır ötesi kara harekatının hem siyasi hem askeri altyapısının iyi hazırlanmış olduğunu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kendisine verilen görevi en iyi şekilde yaptığını belirterek, ''Devletimize tehdit olan bu unsur oradan temizlenecek'' dedi.

Gül, Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği (RTGD) yöneticilerini kabulünde, gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

Alınan bilgiye göre, Gül, bir soru üzerine, "Önce şunu görmek gerekiyor; hiçbir devlet kendi toprakları üzerinde veya sınırına yakın bir yerde illegal bir silahlı güce izin vermez. Ediyorsa zaten devlet olamaz. Terör grubuna asla müsaade etmez. Kuzeyimizdeki otorite boşluğundan dolayı büyük bir yapılanmanın olduğu takip ediliyordu zaten. Yapılması gereken bir şey yapılmış oldu. Bugün ne kadar çok üzülüyoruz, her şehit hepimizi derinden yaralıyor. Ama yarın daha çok şehitle yapmak zorunda kalacaktık" dedi.

Türkiye'nin harekata ilişkin niyetini tüm dünyaya deklare ettiğini ve niyetin işgal olmadığını vurgulayan Gül, ''Amaç devletimize tehdit olan bu unsuru oradan temizlemek. Bu unsur oradan temizlenecek'' dedi.

Gerek Irak yönetiminin, gerekse Batı ve Arap ülkelerinin durumu kabullendiğine işaret eden Gül, aksi halde durumun daha zor olacağını kaydetti.

Gül, ''sınır ötesi kara harekatının başlamasıyla başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını öngören Anayasa değişikliğini onaylamasındaki zamanlamaya yönelik'' eleştirilerin hatırlatılması üzerine de şöyle konuştu:

''Yanlış bunlar. Yanlışı düzeltmek gibi bir şeye girmiyorum. Aslında harekat, bir gün önce MGK toplantısında başlatıldı. O gün saat 19.00'da harekat başladı.

Ertesi gün hafta sonu bitiyordu. Kanaatlerim zaten oluşmuştu. Neticeyi de gördüm. 411 milletvekili, ki bunun içerisinde bağımsızlar ve eski Başbakan da var. Çalışmalar için fırsat talep edilmişti, onları da gördüm. Hafta sonu olunca bunun üzerine normal olarak onayladım. Ayrı ayrı mevzular. Ayrıca 'Aynı gün bu işi yaptı' diye söyleniyor. Böyle değil. Hiç aklımdan, zihnimden geçmedi böyle bir şey. Herkesi kendi açısından siyaset yapıyor olarak gördüm.

Ayrıca Anayasa'ya göre başkomutansam bütün bu konulardaki bütün milli hassasiyeti en çok göstermesi gereken kişi benim. Kimse kraldan çok da kralcı olmasın.

Türkiye açık bir toplum demokratik bir toplum. Bu konular nasıl neticelenir belli. Türkiye bir hukuk devletidir. Yasalar neyi emrediyorsa, ona göre gidecektir. İtirazlar olacaktır, çekişmeler olacaktır, tabii ki farklı görüşler olacaktır ama sonunda demokrasilerde bunlar nasıl neticelenirse bu da öyle neticelenecektir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title