Haberler

Gül, Cumhurbaşkanı Adaylığı İçin Resmi Başvurusunu Yaptı

Gül'ün Adaylıği İçin Başbakan Erdoğan da İmza Verdi.

- Gül'ün adaylıği için Başbakan Erdoğan da imza verdi.

ANKARA (ANKA) - Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı adaylık dilekçesini bugün 15.30'da TBMM Başkanı Köksal Toptan'a sundu. Gül'ün ardından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin 24, AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya da Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasının da bulunduğu 17 imzalı dilekçeyi TBMM Başkanı Köksal Toptan'a verildi.

Gül, dilekçesini verdikten sonra "Kanunlarımız, anayasamız kimlerin Cumhurbaşkanı adayı olabileceğini ifade etmiştir ve gayet açık biçimdedir. Ben de anayasamızdan güç alarak 11. Cumhurbaşkanlığı'na aday olmaya karar verdim bunu bir dilekçeyle de zatı alinize sunmak istiyorum" diye konuştu.

Toptan da Gül'ün dilekçesini kabul ederken şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü şartlar içinde ilk başvuruyu sayın Abdullah Gül yapmış bulunmaktadırlar, hayırlı olmasını diliyorum. Milletimiz üç hafta kadar önce, ders alınabilecek bir demokrasi sınavından geçmiştir. Adaylık süresi devam ettiği için önümüzdeki dönemde başka adaylar da olabilecektir. Meclis olarak bu seçimi yapma konusunda hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Pazartesi günü turlar başlayacaktır."

Gül, daha sonra basın toplantısı düzenledi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title