Haberler

Gül: Bu Krizden Güçlü Bir Şekilde Çıkılacağına İnancım Tamdır

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dünyada Yaşanan Ekonomik Krizden 'Türkiye'nin Güçlü Bir Şekilde Çıkacağına İnancının Tam Olduğunu' Belirterek, 'Türkiye Açısından Şimdi Ne Büyük Bir Telaş Göstermeliyiz Ne de Hiçbir Şey Yokmuş Gibi Davranmalıyız. Büyük Bir Bilinç, Gayret İçerisinde El Birliğiyle Hareket Ederek Bu Süreçlerden Sağlıklı Bir Şekilde Çıkmamız Gerektiğine İnanıyorum' Dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dünyada yaşanan ekonomik krizden ''Türkiye'nin güçlü bir şekilde çıkacağına inancının tam olduğunu'' belirterek, ''Türkiye açısından şimdi ne büyük bir telaş göstermeliyiz ne de hiçbir şey yokmuş gibi davranmalıyız. Büyük bir bilinç, gayret içerisinde el birliğiyle hareket ederek bu süreçlerden sağlıklı bir şekilde çıkmamız gerektiğine inanıyorum'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye Bankalar Birliğinin (TBB) 50. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen gecede yaptığı konuşmada sözlerine, verdiği konser dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasını tebrik ederek başladı.

TBB'nin 50. yıl dönümünün kutlandığını, ama aslında Türk bankacılığının 50 yıllık değil, çok daha eski bir tarihi bulunduğunu ifade eden Gül, Cumhuriyet'in ilk yıllarında bozulan Türk ekonomisinin yeteri kadar tasarruf kabiliyeti olmadığı, ekonomisi gelişmediği ve tasarrufa mecali bulunmadığı için Türk bankacılığının tüm önceliğini tasarrufları teşvike ve biriken tasarrufları da ekonomiye kazandırmaya verdiğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Türk ekonomisinin geliştiğini, bu süreçte bankacılık sektörünün de başarılı bir gelişme göstererek kendini ispatladığını ve bundan da gurur duyduklarını dile getirdi.

''Bugün mutluyuz. Bir sürü sıkıntıların yanında böyle bir vesileyle bir araya gelmek kolay değil. Dünyada yaşanan finansal krizi düşündüğümüzde bankacıların başı dik bir araya gelebilmesi çok kolay değil'' diyen Gül, son dönemde yabancı muhataplarıyla görüştüğünde, Türk bankacılığıyla rahat bir şekilde övünebildiğini, bunun da gurur verici olduğunu söyledi.

Türkiye'nin bu süreçten güçlü bir şekilde çıkacağına inandığını belirten Gül, ''Türkiye açısından şimdi ne büyük bir telaş göstermeliyiz ne de hiçbir şey yokmuş gibi davranmalıyız. Büyük bir bilinç içerisinde, büyük bir gayret içerisinde, el birliğiyle hareket ederek bu süreçlerden sağlıklı bir şekilde çıkmamız gerektiğine inanıyorum. Böyle bir günde zannetmiyorum ki başka ülkelerdeki bankaların yöneticileri bir araya gelip cesur konuşmalar yapabilsinler, kendilerini gösterebilsinler'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title