Haberler

Gül: Bayrağı ve Marşı Hafife Almak Olamaz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türk Bayrağını, İstiklal Marşını hafife almak gibi bir şey olamaz" dedi.

Resmi ziyaret için gittiği Azerbaycan'dan dönerken uçakta gazetecilerle sohbet eden Gül, Türk dünyasıyla tekrar dayanışma ve heyecan içine girmek gerektiğini ifade etti.

Azerbaycan ziyaretiyle bu yöndeki ilk adımı attığını belirten Gül, önümüzdeki haftalarda da Türkmenistan'a gideceğini kaydetti. Abdullah Gül, aynı heyecanı Türk dünyasında da gördüğünü söyledi.

AB İlerleme Raporu'na da değinen Gül, raporun özetini yayınlanmadan önce okuduğunu söyledi. Gül, raporun bazı kısımlarına katıldığını, bazı kısımlarına katılmadığını belirterek, "Yapacaksak, kendimiz için bir şeyler yapmalıyız. Reformlar ne kadar erken yapılsaydı müzakerelere o kadar erken başlanırdı" diye konuştu.

Gül, bir gazetecinin, "DTP kongresinin açılışında İstiklal Marşı okunmamış, Türk Bayrağı asılmamış" sözleri üzerine, "Günlük siyasete girmek istemiyorum. Türk Bayrağını, İstiklal Marşını hafife almak gibi bir şey olamaz. Türk Bayrağı, İstiklal Marşı tüm partilerin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan olmayan herkesin gönlündedir" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title