Haberler

'Gül, Başka Meydanların Sesine de Kulak Versin'

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin olarak "Sayın Gül, 'meydanların sesine kulak vereceğim' dedi. Başka meydanlar da vardı... O meydanların da sesine kulak vermek lazım" dedi.

Sezer, DSP Parti Okulu'nda düzenlenen il başkanları toplantısı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Toplantıda, seçim sonuçlarının ve bundan sonra yapılacak çalışmaların ele alınacağını belirten Sezer, il örgütlerine seçim sürecinde gösterdikleri özverili çalışmadan dolayı teşekkür etti.

Eski genel başkanları Bülent Ecevit'in kendilerine büyük bir miras ve önemli bir felsefenin yanı sıra tertemiz bir örgüt bıraktığını kaydeden Sezer, solun Türkiye'nin umudu olduğunu ve bunu sürdüreceğini söyledi.

Seçim öncesi CHP ile gerçekleştirilen işbirliği ile önemli bir görev üstlendiklerini ifade eden Sezer, bu görevi layıkıyla yerine getirmek için çalıştıklarını kaydetti. Seçim sonuçlarının bekledikleri biçimde gerçekleşmediğini ancak halkın kararına her zaman saygılı olduklarını vurgulayan Sezer, kendi açılarından eksikleri tespit edip gidermeye çalışacaklarını belirtti.

Sezer, CHP ile gerçekleştirdikleri işbirliğinin ilk gününden itibaren iki ayrı parti olduklarını ifade ettiklerini anımsatarak, Türkiye'de solu büyütmek için iki ayrı koldan çalışacaklarını, seçim sonuçlarının da bunun doğru bir karar olduğunu ortaya koyduğunu söyledi. Ülke sorunlarının çözümünde, Türkiye'nin çıkarları doğrultusunda işbirliği içinde olmayı sürdüreceklerini kaydeden Sezer, ancak iki partinin farklı duyarlılıklarının da bulunduğunu, bunun bir kavga olarak algılanmaması gerektiğini vurguladı. Sezer, ''Seçim sonuçları solu iki koldan büyütme düşüncemizin haklılığını gösteriyor'' dedi.

Bazı basın yayın organlarında DSP'lilerin CHP'lilere kızgın olduğu şeklinde yorumlar yer aldığını belirten Sezer, ''Hayır bir kızgınlık yok ama baştan beri ortaya koyduğumuz kararlılığı sürdürüyoruz'' diye konuştu.

Kendisine CHP'nin seçimde aldığı oyların ne kadarının DSP'ye ait olduğu şeklinde sorular sorulduğunu da ifade eden Sezer, bunun bilimsel bir araştırma yapılmadan ortaya konulamayacağını söyledi. Sezer, ''Günahıyla sevabıyla yaşananlar iki partinindir. Bir pişmanlık kesinlikle söz konusu değil. Biz önümüze bakıyoruz'' dedi.

-Cumhurbaşkanı seçimi-

Sezer, konuşmasında cumhurbaşkanı seçimine de değinerek, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün adaylığının Türkiye'yi gerdiğini öne sürdü. ''Tekrar Gül'ün adaylığı dayatılırsa bunu bir haksızlık olarak değerlendiririz'' diyen Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili uzlaşmadan bahsettiğini, bu sözün gereğini yerine getirmesini beklediklerini vurguladı.

Başbakan Erdoğan ile seçim sonuçlarının ardından telefonla bir görüşme yaptığını belirten Sezer, ancak bu görüşmenin yalnızca seçim sonrasında başarı dileklerini iletmek amaçlı olduğunu, cumhurbaşkanı seçimi konusunun kesinlikle gündeme gelmediğini dile getirdi.

Sezer, cumhurbaşkanının mutlaka cumhuriyetin temel değerlerini benimsemiş, halkın içine sindirebildiği, tarafsız bir kişi olması gerektiğini vurgulayarak, meclis dışından bir adayın da son derece yararlı olacağını bildirdi.

Sezer, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Bir gazetecinin, Deniz Baykal'a yönelik muhalefet ve istifa çağrılarını hatırlatarak, ''Türkiye'de solun durumunu nasıl görüyorsunuz?'' sorusuna Sezer, ''Bir başka partinin iç işlerine karışmak haddimize değil, şık da olmaz'' yanıtını verdi. DSP'nin, solun evrensel değerlerini sonuna kadar benimsemiş ama aynı zamanda yerel sorunlara da çözüm üreten bir parti olduğuna işaret eden Sezer, ''DSP hangi etnik kökenden gelirse gelsin ülke bütünlüğü içinde kültürel zenginliklerin farkında olan bir partidir'' dedi.

Sezer, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda ''meydanların sesini görmezlikten gelemeyeceği'' şeklinde açıklaması olduğunun hatırlatılması üzerine de, Gül'ün adaylığının toplumu gerdiğini, AKP'nin bunu gözden geçireceğine inandığını söyledi. Gül'ün aday olduğunu kesin bir ifadeyle açıklamadığını da kaydeden Sezer, ''Sayın Gül 'meydanların sesine kulak vereceğim' dedi. Başka meydanlar da vardı, o meydanların da sesine kulak vermek lazım. Cumhurbaşkanlığı, tarafsız olması gereken ve toplumun tümünü kucaklaması gereken makamdır'' dedi.

22 Temmuz seçimlerinin cumhurbaşkanı seçimi için bir referandum olmadığını vurgulayan Sezer, AKP'nin seçim sonuçlarından yola çıkarak merkez partisi olduğu iddiasında bulunduğunu, cumhurbaşkanı seçim sürecinin bunu ispatlamaları için bir fırsat olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title