Haberler

Gül: "Ayrımcılık Farklı Boyutlara Gider"

Cumhurbaşkanı Adayı ve Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, 'İnsanları Örtünmeye Sevk Etmek Gibi Bir Zorlama Nasıl Yasaksa, Tersinin de Doğru Olmadığını' İfade Ederek, 'Ahlaki Açıdan Bakıldığında da Türkiye'de Kadınları Rencide Etmek, Onlar Arasında Ayrımcılık Yapmak, Örtülü İnsanlar, Örtüsüz İnsanlar Gibi Ayrımcılıklar Başlarsa, Bu Tip Ayrımcılıklar Çok Farklı Boyutlara Gider' Dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, ''insanları örtünmeye sevk etmek gibi bir zorlama nasıl yasaksa, tersinin de doğru olmadığını'' ifade ederek, ''Ahlaki açıdan bakıldığında da Türkiye'de kadınları rencide etmek, onlar arasında ayrımcılık yapmak, örtülü insanlar, örtüsüz insanlar gibi ayrımcılıklar başlarsa, bu tip ayrımcılıklar çok farklı boyutlara gider'' dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Gül, KESK Genel Merkezi'ni ziyaretinde konfederasyon Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul tarafından karşılandı.

Abdullah Gül, yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı seçilirse tarafsız ve herkese eşit mesafede olacağını göstermek amacıyla bu ziyaretleri gerçekleştirdiğini belirterek, ''Türkiye'nin ekonomik olarak kalkınması, Türk halkının refahının yükseltilmesi, refah genişlerken herkesin bu refahtan payını almasını kendileriyle görüştüm'' dedi.

Gül, bir gazetecinin, ''Eşinizin baş örtüsüyle ilgili çeşitli yorumlar yapılıyor. Bu yorumlar, eşinizde nasıl bir etki yarattı? Tabii siz kendisiyle görüşüyorsunuzdur'' sorusu, gülüşmelere neden oldu. Gül, ''Tabii, vakit bulursam görüşüyorum bazen'' diyerek karşılık verdi.

Bu tartışmalar yapılırken, en çok dikkat edilmesi gerekenin konuya hukuki ve ahlaki açıdan yaklaşmak olduğunu anlatan Gül, hukuki açıdan yaklaşırken, Anayasa'nın ilkelerini açık olduğunu, temel hak ve özgürlüklerin herkes için Anayasa'nın teminatı altında olduğunu dile getirdi. İnsanların kendi bireysel tercihlerinin saygıdeğer olduğunu belirten Gül, insanların bu bireysel tercihlerinin başka insanlara herhangi bir şekilde empoze edilmesinin, başkalarının da o şekilde olmasını zorlamanın, yasak olduğunu söyledi.

Abdullah Gül, bir gazetecinin, ''Devir-teslim töreni yapılmazsa kırılır mısınız?'' sorusuna, ''Ben, kendisi seçilmiş bir insan değilim. TBMM, yüce Türk Milleti'ni temsil etmektedir. En üst makam da odur. Onun iradesine herhalde herkes saygı gösterir'' karşılığını verdi.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, ''Bir makama seçilirken özellikle de Cumhurbaşkanlığı makamı açısından, AK Parti'ye oy vermeyen diğer yüzde 53'ün de hassasiyetlerinin, kaygılarının, kuşkularının algılanabilmesi gerekiyor'' dedi.

Tombul, Cumhurbaşkanlığı seçiminin parlamento içinde tamamlanacağını düşündüklerini dile getirerek, ''demokratik ülkelerde, başka görevlerle yükümlü kurumların, doğrudan siyasi süreçlere müdahalesini de doğru bulmuyoruz'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title