Haberler

Gül: Asker Gönderme Konusunda Yakında Bir Neticeye Varılacak

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Lübnan’a Asker Gönderme Konusunda Nihai Karar Verilmeden Önce Suriye’ye Gitti. Gül, Türkiye’nin Asker Gönderme Konusunda Etraflı Bir Biçimde Değerlendirdiğini Ve Bu Konuda Yakın Bir Zaman İçinde Neticeye Varılacağın Belirtti.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Lübnan’a asker gönderme konusunun yakın bir zaman içinde sonuçlanacağını kaydetti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararı çerçevesinde Lübnan’a gönderilmesi muhtemel Türk askeri ile ilgili kritik kararın arifesinde Dışişleri Bakanı Abdullah Gül Suriye’ye gitti. Gül, günübirlik gittiği Şam’da Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ve Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile görüşecek. Lübnan’a gönderilecek Türk askeri ile ilgili nihai kararın da bu görüşmenin sonrasında gelmesi bekleniyor.

Şam’a hareketinden önce Esenboğa Havaalanı’nda bir açıklama yapan Gül, Suriye’de Şam’ın yaşanan gelişmeler ile ilgili görüşlerini birinci elden öğrenme imkanı olacağını belirtti.

“Ziyaretimizin amacı, içinden geçtiğimiz bu zor dönemde bölgemizin barış ve istikrarı açısından yapabileceğimiz katkılara ilişkin görüş alış verişinde bulunmak olacaktır” diyen Gül, ateşkesi sağlayan ve bunun kalıcı çözümüne yönelik siyasi perspektifin ilkelerini ortaya koyan 1701 sayılı BMGK kararının tam olarak uygulanmasının, bölge ülkeleri olarak herkesin yakından ilgilenmesi gereken bir konu olduğunu söyledi.

Gül, “Bölgemizin huzur ve sükuneti için ilgili tarafların 1071 sayılı karara uygun hareket etmeleri yönünde teşvik itmek, bölge ülkeleri olarak hepimizin sorumluluğunda ve çıkarınadır.

“YARDIMLAR SÜRECEK”

Türkiye’nin krizin başından bu yana sorunun çözümü için önemli rol üstlendiğini belirten Gül, yapılan yardımların da süreceğini belirtti.

Gül asker gönderme konusunda da “Tüm bu ziyaretler sırasında ilgili tarafların görüşlerini alıyoruz arlıca teknik çalışmalar yapılıyor. Bu değerlendirmeler tamamlandıktan sonra bir karar varılacak” diye konuştu.

Asker gönderme konusunun aciliyeti olduğunu ancak bu tür kararların aynı zamanda titiz bir çalışma gerektirdiğini belirten Gül, bir haftadır oldukça dikkatli bir çalışma sergilediklerini ve hem ilgili tarafların hem de uzmanların değerlendirmelerini görüşünü aldıklarını söyledi. Gül, asker kararı ile ilgili “Bu tabi ki aylar alacak bir şey değildir. Yakında bir neticeye varılacaktır” dedi.

Abdullah Gül, bu konunun dün yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısında geniş biçimde ele alındığını ancak değerlendirmelerin sürdüğünü belirtti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title