Haberler

Gül: AK Partinin Çok Gizli Oyları Var

Gül, AK Parti'nin Çok Gizli Oyları Olduğuna İnandığını Söyledi. Gül, Erdoğan'ın 'Tek Başımıza İktidar Olamazsak Siyasetten Çekileceğim' İfadesi İçin, 'Kesinlikle İktidar Olacağımıza İnanıyorum' Dedi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, AK Parti'nin çok gizli oyları olduğuna inandığını söyledi. Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Tek başımıza iktidar olamazsak siyasetten çekileceğim' ifadesi için, "Tek başımıza kesinlikle iktidar olacağımıza inanıyorum" dedi.

Bu sabah geldiği memleketi Kayseri'de seçim çalışmalarını yürüten Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Bakan Gül, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. 22 Temmuz seçimlerinde 3 Kasım seçimlerinde aldıkları oydan fazlasını alacaklarına inandığını ifade eden Bakan Gül, "İnşallah 2002 seçiminde aldığımız oydan çok daha fazlasını alacağız. Bizim için ölçü budur. Eğer 2002 seçimlerinden aldığımız oy oranından

daha az oy alırsak tabi başarısız görünürüz. Ama 2002 seçimlerinde aldığımız oyların epey üstünde oy alacağız. Bizim için önemli olan budur. Bu şekilde değerlendirilmelidir. Ben şu ana inanıyorum ki, Türk milleti kadirşinas bir millettir. Yapılan hizmetleri mutlaka görür, bunları göz ardı etmez. Ayrıca milletimizin hafızası çok da zayıf değildir. 4.5 yıl önce nasıl bir Türkiye vardı, şimdi nasıl bir Türkiye var, bunu çok iyi değerlendirir. Bundan dolayıdır ki, ben AK Parti'nin çok gizli oyları olduğuna

inanıyorum. Bazı vatandaşlarımız geleneksel olarak başka partilere oy vermişler. Başka partililer olarak bilinirler. Ama yapılan hizmetler, getirilen istikrar ve önümüzdeki yılları dikkate aldıklarında AK Parti'nin yine Türkiye'yi tek başına iktidarda yönetmesini ülkenin geleceği için tercih edeceklerdir. Sadece geçen seçimlerde AK Parti'ye oy verenlerin değil, uzun yıllar başka partilerde gönlü olanların da bu seçimde bize oy vereceklerine inanıyorum. Nitekim, geçtiğimiz günlerde İngiliz gazetesinin

yapmış olduğu araştırmada, ortaya çıktı ki; 'Oyumuzu CHP'ye vereceğiz. Ama Türkiye'yi AK Parti'nin yönetmesini istiyoruz' diyen çok tahsilli, biraz da varlıklı insanları gördük. İnsanlar oy verirken eminim ki vicdanları ile de hareket edecektir. O bakımdan seçimleri tek başımıza kazanacağımıza ve tek başımıza iktidar olacağımıza inanıyorum" dedi.

Bakan Gül, Başbakan Erdoğan'ın 'Tek başımıza iktidar olamazsak siyasetten çekileceğim' ifadesi ile ilgili, "Öyle bir şeye ihtimal vermiyorum. Ama tek başımıza kesinlikle iktidar olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Gül, ayrıca cumhurbaşkanlığı seçimlerinin partilerinin oyunu etkileyip etkilemeyeceği şeklindeki bir soruya da, "Tabi ki cumhurbaşkanlığı seçimleri AK Parti'nin oyunu etkileyecektir" şeklinde cevap verdi.

(KÖZ-ATÖ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title