Haberler

Gül Ailesi, 'Yorgun ve Bakımsız Olduğu İçin' Pembe Köşk'e Taşınmamış

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ve Eşinin, Cumhurbaşkanlarının İkameti Olarak Kullanılan Pembe Köşk'e Taşınmayıp Dışişleri Konutu'nda Oturmaya Devam Etmesiyle İlgili Yazılı Bir Açıklama Yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşinin, Cumhurbaşkanlarının ikameti olarak kullanılan Pembe Köşk'e taşınmayıp Dışişleri Konutu'nda oturmaya devam etmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Pembe Köşk'ün Ekim 2000'de başlayıp Şubat 2001'de tamamlanan tadilat gördüğü, bu sırada Köşk'ün ortasında bulunan süs havuzunun yüzme havuzuna çevrilmesi ve binanın üstünün kapatılması sonucu oluşan nemin Köşk'e zarar verdiği belirtildi, "Gelinen aşamada uzmanlar Köşk'ün yorgun ve bakımsız bulunduğunu ve ikametgah olarak kullanılamayacağını bildirmişlerdir" denildi.

Pembe Köşk'ün Abdullah Gül döneminde yanlış uygulama yüzünden yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı yönündeki haberlerin doğru olmadığı ifade edilen açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Bu dönemde hiçbir tadilat yapılamadığından Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Hanımefendi, bir süredir kullandıkları Dışişleri Koünutu'nda ikamet etmeyi sürdürmektedirler. Konunun gerçekle bağdaşmayan iddialarla başka yönlere çekilmesi üzüntüyle karşılanmıştır." (ANKA)

(NK/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title