Haberler

Gül, ABD Kongresi'nde Temaslarda Bulundu

ABD'nin Başkenti Washington'da Resmi Temaslarda Bulunan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türk-amerikan İlişkileri ve ABD Kongresi'ne Sunulan Sözde Ermeni Soykırımı Tasarısıyla İlişkili Olarak ABD Kongresi'ndeki Bazı Üyelerle Görüştü.

ABD'nin başkenti Washington'da resmi temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türk-Amerikan ilişkileri ve ABD Kongresi'ne sunulan sözde Ermeni soykırımı tasarısıyla ilişkili olarak ABD Kongresi'ndeki bazı üyelerle görüştü.

Gül, ABD Temsilciler Meclisi tahsisatlar komitesi savunma alt komitesi başkanı John Murtha ile bir görüşerek, daha sonra ABD Temsilciler Meclisi'nin çoğunluk lideri, Demokrat Parti Maryland Milletvekili Steny Hoyer ile bir araya geldi. ABD Kongresi'nde, ABD-Türkiye Kongre Çalışma Grubu yetkililerinin

onuruna düzenlediği öğle yemeğine katılan gül, ardından, Kongre'deki Türk dostluk grubunun eş başkanı Demokrat Parti Florida Milletvekili Robert Wexler ile görüştü.

ABD Temsilciler Meclisi'nin Dış İlişkiler Komitesi Başkanı, Demokrat

Parti California Milletvekili, Musevi asıllı Tom Lantos ile de bir görüşme

Gerçekleştiren Gül, daha sonra ABD Temsilciler Meclisi azınlık lider yardımcısı, Cumhuriyetçi Parti Missouri Milletvekili Roy Blunt ile bir araya geldi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title