Haberler

Gül: 301. Maddeden Dolayı Problem Yaşandığını Biliyoruz

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Lübnan'ın Yeniden Yapılandırılmasına Katkı İçin Yarın Yapılacak "Üçüncü Uluslararası Bağışçılar Konferansı"na Katılmak İçin Paris'e Gitti.bakan Gül, Hareketinden Önce Esenboğa Havalimanı'nda Basın Açıklaması Yaptı.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Lübnan'ın yeniden yapılandırılmasına katkı için yarın yapılacak "Üçüncü Uluslararası Bağışçılar Konferansı"na katılmak için Paris'e gitti.Bakan Gül, hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın açıklaması yaptı.

-İSMAİL CEM'İN VEFATI-

Konuşmasına vefat eden eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem'in ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyerek başlayan Bakan Gül,"Üzüntümüz büyük.Zor bir hastalığa yakalanmıştı.Bakanlığımız hastalığı döneminde her türlü ilgiliyi gösterdi.Herkese başsağlıyı diliyorum.Önemli bir siyasetciyi kaybettik."dedi.

-LÜBNAN-

Türkiye'nin Lübnan'ın siyasi bütünlüğünü, bağımsızlığını, egemenliğini desteklediğini belirten Bakan Gül, Türkiye'nin bu konudaki görüşlerini bir kez daha dile getireceğini söyledi.

-DAVOS VE NATO TOPLANTISI-

Gül, Paris'teki toplantının ardından NATO toplantısı için 25 Ocak'ta Brüksel'e, oradan da Davos Toplantılarının yapıldığı İsviçre'nin Davos kentine gideceğini ifade etti.

-SORULAR-

-DİNK CİNAYETİ-

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Gül, gazeteci Hrant Dink cinayeti ile ilgili şunları söyledi;

"Bu suikast çok üzücü oldu.Hükümet olarak hemen olaya el koyduk.Kısa süre içinde katil yakalandı.Soruşturmalar yapılıyor.Arkasında kimler, neler, hangi örgütler vardır, kimler teşvik etmiştir bunlar tek tek ortaya çıkarılacaktır.

Tüm Türkiye sahiplendi.Terörü lanetledi.Türkiye ile ilgili yanlış fikirleri olan diasporanın önemli temsilcilerini devat ettik.Geldiler gördüler. Eminim ki onlarda pozitif duygularla ayrılmışlardır.

Cinayetin ortaya çıkardığı bazı gerçekler var. Bunun üzerinde herkesin düşünmesi gerekir.Yazılanların, yapılan dizilerin gençleri nasıl etkilediğini düşünmemiz gerekir.Tabi ki önce hükümet olarak bunları düşünmemiz gerekir.Üzücü olaydır.Bundan sonra bu tip olayların ortaya çıkmaması için sıkı tedbirler alacağız.Türkiye hep bareber sağcısı, solcusu, müslümanı, gayrimüslimü ile herkes terörü lanetlemiştir.Bu olayların yaşanmaması için gereken her türlü tedbir alınacaktır."dedi.

-ERMENİSTAN İLE İLİŞKİLER-

Türkiye'nin komşuları ile iyi ilişkiler kurmaya özen gösterdiğini söyleyen Bakan Gül,"Bütün komşularımızla ilişkilerimizi güven ve saygı içinde geliştiriyoruz.Tabi ki Ermenistan ile de ilişkilerimizi geliştirmeyi arzu ederiz ama bu sadece bizim elimizde değil. Komşumuzun da bize karşı görüşlerini gözden geçirmesi gerekir.Türkiye'nin hiçkimseye düşmanlığı yoktur ama Türkiye'den de haksız taleblerin yerine getirilmesi beklenmemelidir. 100 sene önce yaşanan olaylar acıdır ancak bu olaylar olurken hiçkimse inancından dolayı katledilmemiştir.Bunlar araştırılmalıdır, konuşulmalıdır. Biz bu konuda rahatız.Bütün arşivlerimizi açtık.Bu konuları rahatlıkla konuşabiliriz. Bölgede düşmanlıkları beslemenin hiçbir faydası yoktur."diye konuştu.

-301. MADDE-

Bakan Gül, 301. maddenin kaldırılması konusu ile ilgili olarak ise şunları söyledi;"Biz bir söylemin arkasında şiddet veya tahrik yoksa, bütün bu düşüncelerin serbestce konuşulması ve yazılmasını istiyoruz. 301. maddeden dolayı problem yaşandığını biliyoruz.Başbakan bununla ilgli Sivil Toplum Örgütleri ile biraraya gelmiştir. Bu yasada bazı değişikliklerin yapılması gerekliliğini bizde görüyoruz.Hükümet olarak biz hiçkimsenin düşüncesini ifade etti diye hapse girmesini istemeyiz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title