Haberler

Gül: "301 Birkaç Hafta İçinde Değişecek"

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türk Ceza Kanunu'nun (Tck) 301. Maddesinin Birkaç Hafta İçinde Değiştirilebileceğini Söyledi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. maddesinin birkaç hafta içinde değiştirilebileceğini söyledi.

Gül, EU Observer internet sitesine verdiği demeçte, 301. maddenin Türkiye'nin reform sürecini etkilediğini belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve kendisinin görüşünün bu maddenin değiştirilmesi gerektiği yönünde olduğunu kaydetti.

TCK'nın iki yıl önce, ifade özgürlüğü konusunda artık sorun yaşanmaması amacıyla bütünüyle değiştirildiğini ifade eden Gül, ifade özgürlüğünün şart olduğunun açıkça ortaya konulduğunu ancak bazı savcıların, yazarlar ve düşünürlere yönelik dava açtığını belirtti.

Gül, "Bir kaç hafta içinde, seçimlerden önce 301'i değiştireceğiz, ancak zihniyet değişikliğine de ihtiyacımız var ve bu bir gecede olmaz, bu bir süreç" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title