Haberler

Güiza, Yerinde Sayıyor

Guiza, Bu Sezon da İlk 15 Haftada Kendisinden Beklenen Çıkışı Yapamadı.

İspanya Birinci Futbol Ligi "La Liga"da gol kralı olduktan sonra geçen sezon Fenerbahçe'ye transfer olan, ancak sezona iyi başlayamayan Daniel Gonzalez Guiza, bu sezon da ilk 15 haftada kendisinden beklenen çıkışı yapamadı.

İki sezon önce La Liga'da Real Mallorca formasıyla 37 maçta 27 gol atarak gol kralı olan ve Fenerbahçe'nin 14 milyon Avro bonservis bedeliyle transfer ettiği Güiza, sarı-lacivertlilerle 4 yıllık sözleşme imzalamıştı.

Türkiye'ye büyük ümitlerle getirilen İspanyol futbolcu, geçen sezon ligde ilk 15 haftada 4 gol atmıştı.

Bu sezona iyi başlayan ve 4. haftada 3 gole ulaşan Güiza, ancak daha sonra suskunluk dönemine girdi ve 15 haftada 5 gole ulaştı.

-İKİ MAÇTA YEDEK SOYUNDU-

Geçen sezon İspanyol teknik adam Luis Aragones döneminde ilk 15 haftada hiç yedek kalmayan Güiza, bu sezon şu ana kadar iki maçta yedek soyundu.

Aragones döneminde geçen sezon ilk 15 lig maçında da sahaya ilk 11'de çıkan Güiza, bu sezon ilk 15 haftada 10. haftada Galatasaray ve 15. haftada Eskişehirspor maçında yedek soyundu. İspanyol golcü, bu sezon ligde 9. haftada Gaziantepspor ve 13. haftada da Beşiktaş maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemedi.

-SEZONA UMUTLU BAŞLAMIŞTI-

Geçen sezonun ardından Güney Afrika'daki FIFA Konfederasyon Kupası'nda İspanya Milli Takımı ile mücadele eden Güiza, takımının Güney Afrika'yı 3-2 yenerek 3. olduğu maçta attığı 2 golle dikkatleri üzerine çekti.

Milli takımdan sonra İspanya'ya transfer olacağı şeklindeki haberlerin ardından Fenerbahçe'nin yeni sezon hazırlıklarına geç katılan İspanyol futbolcu, sarı-lacivertli takımda sezona iyi bir başlangıç yaparak, Fenerbahçeli taraftarları umutlandırmıştı.

Ligin ilk haftasında Denizlispor'a iki gol birden atarak, sezona gollerle başlayan İspanyol golcü, 4. haftada da Manisaspor'a attığı 1 golle, 4. haftada 3 gole ulaştı. Ancak daha sonra forma giydiği 4 lig maçında gol atamayan Güiza, 10. haftada son 15 dakika forma giydiği Galatasaray maçında 1 gol attı. Ligde 14. haftada Kasımpaşa'ya da 1 gol atan İspanyol golcü, bu sezon 15 maçta 5 gole ulaştı.

-GEÇEN SEZON DA 4 GOL-

Daniel Güiza, geçen sezon da 15 haftada sadece 4 gol atarak, düş kırıklığı yaratmıştı.

Turkcell Süper Lig'deki ilk golünü 4. haftada Kadıköy'deki Gençlerbirliği maçında kaydeden golcü futbolcu, 11. haftada da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Beşiktaş'a, 15. haftada da Antalyaspor'a birer gol attı. Güiza, deplasmanda da sadece 7. haftada Kocaelispor maçında bir gol kaydetti. İspanyol futbolcu, 15 maçın 11'inde ise rakip fileleri havalandıramadı.

Güiza, geçen sezon ligi 11 golle tamamlamıştı.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title