Haberler

Güdül'de 'Çınardibi' Şenliği

Ankara'nın Güdül İlçesine Bağlı Yeşilöz Beldesinde Düzenlenen 'Çınardibi' Şenliğe Katılan CHP Genel Sekreteri Önder Sav, 'Anayasa Değişikliği Paketi, Halkımıza Hesap Vermekten Kaçan Bir Düşüncenin Eseridir, Dokunulmazlık Zırhından Kurtulma Düşüncesidir' Dedi

Ankara'nın Güdül ilçesine bağlı Yeşilöz beldesinde düzenlenen 'Çınardibi' şenliğe katılan CHP Genel Sekreteri Önder Sav, 'Anayasa değişikliği paketi, halkımıza hesap vermekten kaçan bir düşüncenin eseridir, dokunulmazlık zırhından kurtulma düşüncesidir' dedi.

Yeşilöz Belediyesince Hanönü Meydanı'nda başlayan şenliğe CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP Ankara milletvekilleri Yılmaz Ateş ve Zekeriya Akıncı, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, Karaşar Belediye Başkanı Ali Özdamar, partililer ve vatandaşlar katıldı.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, yaptığı konuşmada, tarihi bir beldede bir araya geldiklerini belirterek, böyle küçük beldelerde hizmet vermenin hem onurlu hem de zor olduğunu söyledi.

Küçük beldelerin belediye başkanlarının olanaklarının, araç ve gereçlerinin sınırlı olduğunu ifade eden Sav, 'Zaman gelir çalıştırdıkları personele maaş veremeyecek duruma gelirler ve bir yandan da hemşehrileri onlardan hizmet beklerler' dedi.

Aralarında Yeşilöz'ün de bulunduğu kimi beldelerin, siyasal iktidarın tercihiyle belediyelik olmaktan çıkartılmak istendiğini söyleyen Sav, CHP milletvekillerinin çabalarıyla bu tür beldelerin kapatılmasının önüne geçildiğini bildirdi.

Gelecek dönemde belirsizliğin sürdüğünü ancak siyasal iktidarın yerini CHP'ye bırakacağını ve CHP'nin bu belirsizliği sonlandıracağını savunan Sav, 'Anayasa değişikliği paketi, halkımıza hesap vermekten kaçan bir düşüncenin eseridir, dokunulmazlık zırhından kurtulma düşüncesidir' dedi.

Yeşilöz Belediye Başkanı Hasan Çoban da şenliğin, yörenin ekonomik, sosyal ve kültürel yaşama canlılık kazandırmasının yanı sıra bireyler arasında kaynaşma ve dayanışmayı arttırdığını ve beldenin tanıtımını sağladığını bildirdi.

Konuşmaların ardından halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. THM sanatçısı Zeynep Karababa'nın sahne aldığı şenlik, akşam saatlerinde yöreye has 'Sinsin Oyunu' ve havai fişek gösterileriyle sona erecek.

(YT-ARF-EHK) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title