Haberler

Güdak, Sezonun İlk Zirve Tırmanışını Gerçekleştirdi

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular sezonun ilk zirve tırmanışını Kürtün ilçesine bağlı 2 bin 990 metrelik Acembol zirvesine gerçekleştirdi.

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular sezonun ilk zirve tırmanışını Kürtün ilçesine bağlı 2 bin 990 metrelik Acembol zirvesine gerçekleştirdi.

Kulüp üyesi 12 sporcunun katıldığı tırmanış, Kürtün ilçesine bağlı ve Giresun sınırındaki son köylerden birisi olan 2 bin 40 metre rakımlı Yaylalı köyünden başladı. Maden suları, patatesi ve çileği ile ünlü köyde köy muhtarı İsmail Tozlu rehberliğinde Acısu bölgesinden yürüyüşe başlayan sporcular, baharın yüzünü daha yeni gösterdiği ve oldukça dik bir rampadan Gölönü yaylasına ulaştı. Zaman zaman kar kütlelerinden yatay geçiş yapmak zorunda kalan sporcular Arabadüzü

ve Derindere yaylalarını aşarak zorlu bir tırmanışın ardından 2 bin 990 metre rakımlı Acembol zirvesine ulaştı.

Zirvenin ardından bölgedeki buzul gölü Karagöl'e ulaşan sporcular, burada da hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra gölden sızan suların oluşturduğu Gölönü şelalesinde de incelemelerde bulunarak 10 kilometrelik parkuru yine Acısu bölgesinde tamamladı.

Burada sporculara şelalenin oluşumu ve hikayesi hakkında bilgi veren köy muhtarı İsmail Tozlu, suyun yılın 4 mevsimi aktığını, bahar aylarında coşan suyun Karagölden sızan su olduğuna inanıldığını söyledi. Tozlu, Karagöle bırakılan samanların buradaki şelaleden aktığının köylüler tarafından anlatıldığını belirterek, bölgede birçok tarihi eserin yanısıra doğal güzelliklerin de fazlasıyla bulunduğunu söyledi.

Sporcular muhtar Tozlu'ya ait olan Turaç Otel'de bir müddet dinlendikten sonra araçlarla Gümüşhane'ye döndü. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gümüşhane Giresun Kürtün Acısu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title