Haberler

Güce Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Mert Açıklaması

Güce Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Mert, "Üreticilerimiz kivide ekonomik zarara uğramaması için erken hasattan kaçınmalıdır" dedi.

Güce Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Mert, "Üreticilerimiz kivide ekonomik zarara uğramaması için erken hasattan kaçınmalıdır" dedi.

Mert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güce'de tarımı giderek yaygınlaşan kivi rekoltesinin bu yıl yaşanan olumsuz hava şartlarından dolayı düşük olacağını söyledi.

Fındıkta olduğu gibi kivide de çiçekleme döneminde havaların yağışlı ve soğuk gitmesi nedeniyle verim düşüklüğü yaşanmasının beklendiğini ifade eden Mert, "Güce'de geçen yıl 80 ton kivi üretimi gerçekleşmişti. Bu yıl ise 25 ton dolayında bir kivi üretimi gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. Üreticilerimiz kivide ekonomik zarara uğramaması için erken hasattan kaçınmalıdır.Birliğimizden bilgilendirme ve uyarılar yapılmasına rağmen üreticilerimiz erken yapılan hasadın yanı sıra ürün toplama ve depolama işlemlerinde de hatalar yapmaktadır. Üreticilerimiz ürünü çuvalla toplama yerine 10 veya 15 kiloluk plastik selelerde toplanmalıdır. Yapılacak düzgün hasat sistemi kaliteyi ve değerini de artıracaktır" diye konuştu.

Mert, yörede kivi hasadına 15 Kasım'dan sonra başlanması gerektiğini belirtti.

- GİRESUN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title