Haberler

Güce'de Öğrencilere Meme Kanser Eğitimi Verildi

Güce'de kız öğrencilere meme kanseri eğitimi verildiği belirtildi.

Güce'de kız öğrencilere meme kanseri eğitimi verildiği belirtildi.

Güce Aile Sağlığı Merkezide görevli hemşire Nigar Cumhur, Güce Zübeyde Hanım Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Konferans Salonu'nda yaklaşık 150 kız öğrenciye meme kanseri, tedavi yolları ve korunma şekilleri hakkında bilgi verdi.

Cumhur, konuşmasında, meme kanserinin dünyada kadınlarda akciğer kanserinden sonra görülen en yüksek kanser türü olduğunu belirterek, "Her bir kadın kendi kendine meme muayenesi yapabilmelidir. Meme kanseri yayılmadan önce erken tespit edilirse hasta yüzde 96 yaşam şansına sahiptir. Genç kızlarımızı şimdiden bu konuda bilinçlendirirsek gelecekte sağlıklı yetiştirilmesinde şimdiden vermiş olduğumuz eğitimlerin çok faydalarını görecektir" dedi.

Cumhur, kanserden korunmanın en etkili yolunun başta erken teşhis olmak üzere, düzenli beslenme, sigara ve alkolden uzak durma, sık sık ve düzenli olarak egzersiz yapma olduğunu sözlerine ekledi.

- GİRESUN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title