Haberler

Gübretaş'tan "Tarla Günü" Etkinliği

Gübretaş tarafından, tarımda kalite ve verimliliğin artırılması amacıyla yürütülen bitkiye ve bölgeye özel ürün geliştirme çalışmaları kapsamında Şanlıurfa'da "Tarla Günü" etkinliği düzenlendi.

Gübretaş tarafından, tarımda kalite ve verimliliğin artırılması amacıyla yürütülen bitkiye ve bölgeye özel ürün geliştirme çalışmaları kapsamında Şanlıurfa'da "Tarla Günü" etkinliği düzenlendi.

Gübretaş Genel Müdür Yardımcısı Metin Özyürek, Sultantepe Mahallesi'ndeki etkinlikte, Gübretaş'ın doğru ürünle doğru tarımsal üretimi buluşturan örnek çalışmalarla, bilinçli tarımın yaygınlaşmasına katkı sağladığını söyledi.

Bilinçli tarım ve doğru gübreleme programı sayesinde kütlü pamukta dekar başına 650 kilogramın üzerinden verim artışı sağlandığını belirten Özyürek, şöyle konuştu:

"Son yıllarda ağırlık verdiğimiz Ar-Ge çalışmaları sonucu geliştirdiğimiz bitkiye ve bölgeye özel gübre çeşitleriyle ülke tarımının geleceği için katma değer üretmeye devam ediyoruz. Şirketimiz Türkiye Toprak Verimliliği Haritası Projesi'nden elde ettiği verilerden yararlanarak geliştirdiği ürünlerle, klasik gübre kullanım alışkanlıklarından farklı olarak, her ürünün ihtiyaç duyduğu tüm bitki besin elementlerini etkin şekilde topraktan almasına yardımcı oluyor. Her yıl Türkiye'nin farklı illerinde model tarla uygulamasıyla deneme ekimleri de gerçekleştiriyoruz. Bu yıl pamuktan ayçiçeğine, fındıktan zeytine ve çeltikten şeker pancarına kadar çeşitli tarımsal ürünler için Türkiye'nin 18 ayrı noktasında deneme ekim alanları oluşturduk."

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen de Şanlıurfa'nın Türkiye'nin tarımsal potansiyelinin yüzde 10'unu oluşturduğunu ifade etti.

Tarımda gübrenin önemli bir gider olduğunu dile getiren Öztürkmen, "Son yıllarda çiftçilerimiz geleneksel tarım yöntemlerini bırakıp daha modern ve bilinçli tarım yapmaya başladı. Tabii bu ürünün verimine ve kalitesine olumlu yansıyor Bu gelişmeler bizleri de mutlu ediyor." dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar, bilinçli tarım ve doğru gübreleme programı uygulanan tarlada inceleme yaptı, yetişen ürünle ilgili bilgi aldı.

Etkinliğe Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencileri ve tarım kredi kooperatifi üyeleri ile çok sayıda çiftçi katıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Şanlıurfa Gübretaş Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title